Ogura pakt eerste GP-zege, Bendsneyder zevende in Moto2-race Spanje

De Grand Prix van Spanje in de Moto2 heeft zondag een mooie edoch niet altijd superspannende race opgeleverd. Op het circuit van Jerez kwamen de twee Nederlandse Grand Prix-coureurs in actie in alweer de zesde race van het jaar.

Ai Ogura vertrok voor het eerst van poleposition, Tony Arbolino en Sam Lowes stonden aast hem. Aron Canet, Fermin Aldeguer en Celestino Vietti vormden rij twee, voor Somkiat Chantra, Bo Bendsneyder en Augusto Fernandez - Zonta van den Goorbergh mocht vanaf de 24e plek beginnen.

Ogura pakte bij de start de leiding, voor Canet, Arbolino, Aldeguer en Chantra - Bendsneyder leverde wat plekken in. Een rondje later kwam Aldeguer iets verder naar achteren in de problemen: hij duelleerde met Moto3-kampioen Pedro Acosta, die onderuit ging en zijn derde DNF op rij noteerde.

Na acht ronden was het weer eens klaar voor Lowes, die voor de derde keer op rij onderuit schoof. Ogura had nog altijd de leiding, Canet en Arbolino volgden en ook Chantra zat er nog een beetje bij. Kort daarop ging het weer fout: Jake Dixon remde veel te enthousiast in en knalde zichzelf én Aldeguer onderuit.

Imiddels reed Bendsneyder door de valpartijen toch op de zevende plek, terwijl Ogura, Canet en Arbolino los waren van de rest. Dat groepje viel in de laatste ronden een beetje uit elkaar, waardoor de strijd er grotendeels wel uit was. Ogura pakte zo zijn eerste overwinning, Canet en Arbolino completeerden het podium. Bendsneyder finishte als zevende, Van den Goorbergh werd negentiende.