Heerlijke Moto3-race Jerez beslist in laatste bocht

Op het circuit van Jerez is de racedag voor de Grand Prix van Spanje in de motoren geopend. De Moto3 opende het bal met een heerlijke race en vooral weer een klassieke zinderende slotfase.

De GasGas-teamgenoten Izan Guevara en Sergio Garcia vertrokken vanaf de eerste twee plekken, met Jaume Masia ook nog op rij één. Dennis Foggia, Deniz Öncü en Xavi Artigas stonden op rij twee, voor Ayumu Sasaki, Riccardo Rossi en Diogo Moreira.

Na de eerste schermutselingen hadden Guevara, Garcia en Masia nog altijd de touwtjes in handen, terwijl vooral rookie Moreira zijn karretje probeerde aan te haken na een goede start. Na een paar ronden kon ook Öncü aansluiten, gevolgd door Artigas.

Richting de helft van de race werd de kopgroep groter: Sasaki, Rossi en Daniel Holgado sloten aan bij de groep van inmiddels negen man. Niet veel later moest Moreira afhaken en nadat hij een keer teveel buiten de baan kwam mocht hij een long-lap-penalty incasseren.

Rossi viel een ronde later weg en ook Holgado moest afhaken, dus waren er weer zes rijders over. Ook met twee ronden te gaan was dat het geval, met Öncü, Masia en Garcia die de touwtjes vooral in handen hadden - Guevara wachtte af en Sasaki en Artigas sloten de rij.

Öncü en Masia voerden het veld in de slotronde aan, maar ook de twee GasGas-rijders kwamen er weer bij. In een zinderende laatste bocht duwde Guevara zijn machine overal binnendoor en dat leverde hem de winst op, voor Garcia, Masia, Öncü, Artigas en Sasaki.