Eerste beelden van een brandende 'Moskva', Rusland kan beelden ' niet beoordelen'

Er zijn twee foto's en een kort filmpje opgedoken met daarop vermoedelijk het schip Moskva dat in brand staat. Alle beelden zijn vanuit een andere hoek gemaakt.

Op het filmpje is ook de Oekraïense sleepboot Shakhter te zien, die naast de brandende Moskva vaart.

Een paar dagen na de berichten over het vernietigde vlaggenschip Moskva van de Russische Zwarte Zeevloot verschenen de eerste foto's op sociale netwerken, waarvan experts zeggen dat ze zeer waarschijnlijk verifieerbaar zijn. Op internet circuleerden eerder nepbeelden van het brandende oorlogsschip, dit was een foto van een hele ander oorlogsschip.

Update 13.30 uur:
Het Russisch staatsmedia bedrijf Tass twitterde zojuist dat de perssecretaris van de president van Rusland Dmitry Peskov de betrouwbaarheid van de foto's die op het netwerk verschenen, die naar verluidt een brand op de kruiser Moskva afbeeldden, niet beoordelen.

"We hebben de beelden echt gezien, maar we kunnen niet zeggen hoe authentiek en waar het is", reageerde een woordvoerder van het Kremlin maandag op het verzoek van journalisten om de authenticiteit van dit materiaal te bevestigen of te ontkennen.