Medvedev waarschuwt "masochisten uit Brussel" voor faillissement Europa

De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft Europa gewaarschuwd dat als zijn land betalingsproblemen krijgt het in ernstige economische moeilijkheden zal komen. "De insolventie van Rusland kan de insolventie van Europa worden", schreef het plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad op de nieuwszender Telegram.

Tegelijkertijd beschuldigde hij de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, ervan zijn land failliet te willen laten gaan. Dat is de "geheime bedoeling van de masochisten uit Brussel".

Medvedev waarschuwde de Europeanen ook voor verdere gevolgen van de sancties die aan zijn land zijn opgelegd vanwege de oorlog tegen Oekraïne. Als voorbeelden noemde hij hyperinflatie, die dan "niet langer aan de slechte Russen kan worden toegeschreven", en een mogelijk tekort aan eerste levensbehoeften. Het grote aantal vluchtelingen uit Oekraïne zou volgens Medvedevook kunnen leiden tot een "golf van geweldsmisdrijven".

Medvedev was president van 2008 tot 2012, tussen twee ambtstermijnen in van Vladimir Poetin, die vandaag nog steeds aan de macht is.