Uitslag Fortuna Sittard -Sparta Rotterdam

Slechts één wedstrijd dit weekend in de Eredivisie maar wel een belangrijke, de degradatiekraker tussen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam, de thuisclub boekte een belangrijke zege in de strijd om handhaving door met 3-0 te winnen.

Vooral voor rust was Fortuna oppermachtig. Seuntjes bracht de Limburgers op voorsprong door een vrije trap binnen te krullen. Na een goede voorzet van Flemming kon Gladon de 2-0 binnen koppen. Even dacht Sparta de aansluitingstreffer te maken maar de goal van Vriends werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens vasthouden.

In de tweede helft richtte Fortuna zich op het verdedigen van de voorsprong en Sparta was niet in staat om iets terug te doen. Nadat Gladon de 3-0 had gemaakt was het duel definief gespeeld.