Darter Smith na fantastisch duel langs Clayton, Van Duijvenbode uitgeschakeld

Op het wereldkampioenschap darts is men woensdagavond getrakteerd op een epische partij. Michael Smith nam het in de derde ronde op tegen Jonny Clayton, een strijd tussen de nummers negen en acht van de wereldranglijst.

Clayton begon lekker en trok de eerste twee sets met 3-2 en 3-1 naar zich toe. Het niveau ging vervolgens vooral bij Smith omhoog en na nog twee mooie sets was de stand weer gelijk. Bully Boy kwam op een 3-2 voorsprong, waarna set zes nog eens een niveautje omhoog ging.

Clayton opende met een 161-finish, Smith pakte met een 121-finish een twaalfdarter en via 105 werkte Clayton zich naar setwinst en 3-3. In de beslissende set vlogen de hoge scores om de oren, Smith gooide 112 uit, Clayton kwam er met 120 en 62 overheen. Smith gooide 72 uit voor 3-3 en ook de volgende twee legs werden verdeeld. Vervolgens ging de Welshman bibberen: kans na kans ging mis, Smith profiteerde en na een dure rekenfout van Clayton - met 182 over gooide hij zijn laatste pijl in de 20 - maakte Smith het met een 68-finish af.

Eerder op de avond sneuvelde Dirk van Duijvenbode tegen de regerend wereldkampioen, Gerwyn Price. Die moest de eerste set na gepruts op de dubbels afstaan aan de Nederlander, maar vervolgens was het tamelijk rap gedaan: de schreeuwerd uit Wales verloor geen enkele leg meer en in no-time was de 4-1 zege binnen.

In de openingswedstrijd van de sessie kwam Ian White in rap tempo op een 3-0 voorsprong tegen oud-wereldkampioen Gary Anderson, die vervolgens echter beter in zijn spel kwam. De Schot kwam terug naar 3-2 en met een 111-finish trok hij de stand gelijk, alvorens het in de beslissende set na verlies van leg één met drie legs op rij af te maken.