Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 50

Helaas helaas loopt de avondlockdown nog zo ver door dat zelfs Scream, dat op 13 januari verschijnt, mogelijk niet in de avonduren kan worden bekeken. Maar gelukkig hebben sommigen het voordeel van een kerstvakantie, zodat er overdag film gekeken kan worden. Voor de vakantiegangers, weekendfilmkijkers en filmliefhebbers met een vrije middag zijn vanaf deze week in ieder geval deze titels nieuw te vinden in de bioscopen en filmhuizen.

Spider-Man: No Way Home

We started getting visitors… from every universe. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Dit dwingt hem onder ogen te zien wat het nu echt betekent om Spider-Man te zijn. 

The Lost Daughter

Tijdens een strandvakantie raakt Leda (Olivia Colman) geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter. Hun liefdevolle relatie en met name hun luidruchtige en intimiderende familie werken op haar zenuwen. Leda wordt overweldigd door duistere geheimen uit haar eigen verleden en heftige herinneringen aan het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken kreeg. Na een impulsieve actie belandt ze in de onheilspellende wereld van haar eigen geest, waar ze wordt gedwongen de keuzes die ze als jonge moeder heeft gemaakt en de gevolgen daarvan onder ogen te zien. Maggie Gyllenhaal maakt haar regiedebuut met een script dat is gebaseerd op de roman van Elena Ferrante. 

Sisyphus at Work

Wanneer filmregisseur Boy Talma terug keert naar zijn geboorteplaats om zijn nieuwe musical film te maken, leert hij dat hij nog negen maanden te leven heeft. Hij besluit zijn doodvonnis geheim te houden, maar de scènes die hij voor zijn film maakt, vallen samen met gebeurtenissen in zijn eigen leven. Vrienden, vijanden en geliefden krijgen een rol in zijn gefantaseerde film en begeleiden hem op zijn reis naar het einde.

Silverstar

Een aantal jaren na haar overwinning met Whitestar, runt Megan (Britt Dekker) haar eigen manege. Als Whitestar’s zoon, het jonge paard Silverstar, bij een stalbrand van schrik het bos in galoppeert, wordt hij gevonden door de 16-jarige Esmee. De twee hebben gelijk een bijzondere klik. Na de brand krijgt Megan hulp aangeboden van paardenhandelaar Carina, maar is zij wel te vertrouwen? Esmee komt erachter dat er vreemde dingen gebeuren, maar niemand wil naar haar luisteren. Om Silverstar te redden, ziet ze geen andere optie dan met het paard op de vlucht te slaan. Samen moeten Esmee en Silverstar zien te overleven in de natuur.

Gogo

Priscilla Sitieni, ook bekend als Gogo, woont in het hart van de Rift Valley, Noordwest-Kenia. Ze is 94 jaar oud en de oudste basisschoolleerling. Dit schooljaar zal anders zijn dan anders in het dorp. Nu ze in het laatste jaar op de basisschool zit wil Gogo namelijk het doel van haar leven bereiken: haar diploma halen. Aangemoedigd door Myriam, Tracy, haar 54 achterkleinkinderen en de hele school, rijst de vraag: zal deze oudste leerling ook de oudste afgestudeerde worden? In een wereld waarin meisjesonderwijs nog steeds een grote uitdaging is, volgen we deze bijzondere Keniaanse vrouw, die alles op alles zet om haar droom te vervullen, onbegrensd door haar leeftijd.

De Drekkies

De Drekkies zoeken een nieuwe plek om te wonen. Ze komen terecht in Stinkiestad, een prachtig en rustig plaatsje. Helaas heeft Stinkiestad last van een vreselijk stinkende vuilnisbelt. Daar moet iets aan gedaan worden! Max, zoon van de burgemeester, is een geboren knutseltalent. Hij hoopt dat hij het stankprobleem kan oplossen met een machine die hij bouwt met Professor Schuimkop en diens nichtje Lotte. Als Max de Drekkies op de vuilnisbelt tegenkomt, begrijpt hij al snel wat deze wezentjes voor Stinkiestad kunnen betekenen: ze eten vuilnis! En voor de Drekkies is de vuilnisbelt van Stinkiestad het thuis dat ze al die tijd al zochten. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar de vrouw van de burgemeester en de gewetenloze aannemer Hamer hebben andere plannen. Zij willen de vuilnisbelt vervangen door een luxe wellnesscentrum! Zal het de Drekkies met hulp van hun vriendjes Max en Lotta lukken hun nieuwe thuis van de ondergang te redden.

De beste verjaardag ooit

Kareltje het konijn is vandaag vijf jaar geworden en viert zijn verjaardagsfeest met worteltaart, cadeautjes en een picknick bij het meer. Hij woont met zijn ouders, babyzusje Klara en hun huisdieren Kippie en Koekie vlakbij een bos waar heel veel dieren leven. Als zijn ouders met Klara naar de dokter moeten, verloopt de dag ineens heel anders dan Kareltje had verwacht. Koppig gaat hij op weg naar oma om daar zijn verjaardag te vieren. De weg daar naar toe gaat alleen wel door het bos... Het leidt tot een onverwacht, grappig en soms spannend avontuur met zijn buurmeisje Monika en zijn vrienden Freddy en Willem. Gelukkig wordt het uiteindelijk toch nog feest!