Downhilllegende Minnaar raast naar vierde wereldtitel

We werpen nog even een blik op de zondag, want in het Italiaanse Val di Sole werd het wereldkampioenschap mountainbiken afgesloten met de downhills. Dat leverde mooie strijd op, vooral bij de mannen was het razendspannend.

De Britse oud-wereldkampioen Danny Hart liet een sterke run zien en noteerde de snelste tijd, maar Benoit Coulanges uit Frankrijk maakte een paar foutjes minder en dook er maar liefst anderhalve seconde onderdoor. Diens landgenoot Loris Vergier kwam een kleine seconde tekort, Troy Brosnan uit Australië finishte op twee tienden van Coulanges.

Met drie mannen te gaan stond Greg Minnaar klaar. De Zuid-Afrikaan is een ware legende, doet al sinds de jaren negentig mee in de wereldtop en werd in 2003, 2012 en 2013 wereldkampioen. Hij ging geweldig naar beneden, maakte nagenoeg geen fout en veroverde zijn vierde wereldtitel - de drie Fransen na hem haalden het niet. Zilver was voor Coulanges, brons voor Brosnan en de Nederlander Tristan Botteram werd 41e.

Bij de vrouwen ging het goud net als in 2019 naar Myriam Nicole, die haar jonge Franse teamgenote Marine Cabirou met bijna vijf seconden af wist te troeven. Uittredend wereldkampioene Camille Balanche uit Zwitserland pakte op zes seconden het brons.