Red Bullspotje schokt Italiaanse christenen

De Siciliaanse pastoor Marco Damanti uit Agrigento is woedend op Red Bull. In de nieuwste commercial van de energiedrankfabrikant wordt volgens de geestelijke de draak gestoken met het kerstfeest. Damanti heeft dan ook stappen ondernomen om de reclame een halt toe te roepen.

In het reclamespotje komen de drie wijzen op kraamvisite bij Jozef en Maria, om daar de kersverse Jezus te bewonderen. Net als in het bijbelverhaal komen de koningen met mirre, goud en wierook aanzetten als kraamcadeautje.

Naast de drie bekende heren uit het oosten, blijkt er nog een vierde wijze te zijn. Deze heeft een traytje met blikjes Red Bull in handen. Terwijl Jozef naar de engelen wijst, vraagt de timmerman aan Maria: "Hoe denk je dat die kunnen vliegen?"

De vraag slaat uiteraard op de bekende kreet 'Red Bull geeft je vleugels', de slogan waarmee de Oostenrijkse fabrikant zijn faam heeft verworven. Het bedrijf heeft inmiddels zijn spijt betuigd, en heeft verklaard de gewraakte commercial van de buis te zullen halen.


Het bewuste reclamespotje, voor wie z'n Tsjechisch wil ophalen