Van Gerwen verliest van ijzersterke Wright in halve finales World Matchplay

Michael van Gerwen heeft zich zaterdagavond niet geplaatst voor de finale van de World Matchplay. De Brabander ging in een hoogstaande partij in Blackpool met 10-17 onderuit tegen een ijzersterk gooiende Peter Wright.

Van Gerwen begon matig aan de partij en werd leg vier. Wright liep mede dankzij een 121-finish uit naar 5-2, maar de Nederlander knokte zich vervolgens terug. Op 7-4 was Wright dicht bij een negendarter, maar miste hij de dubbel twaalf. Wel won Snakebite met slechts 32 pijlen drie legs op rij kwam 10-4 terug.

Van Gerwen gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich via onder meer een 127-finish terug tot 11-9. De drievoudig wereldkampioen leek ook zijn laatste break achterstand ongedaan te maken, maar op dat moment gooide zijn opponent juist 149 uit. Dit bleek de genadeklap. Wright hield zijn hoge niveau vast en besliste de partij met dubbel twintig. De Schot liet een gemiddelde van liefst 110,66 per drie pijlen noteren, tegenover 101,55 voor Mighty Mike.

Wright staat in de eindstrijd tegenover titelverdediger Dimitri Van den Bergh. De Belg was eerder op de avond met 17-9 te sterk voor de Pool Krzysztof Ratajski.