COVID-19: 9.398 positief getesten en 0 doden, totaal 1.728.438 en 17.765 (storing!)

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 9.398 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.728.438 COVID-19-positief geteste personen gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde personen zijn er 9 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen 118 patiënten op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 4 patiënten opgenomen, er liggen nu 88 mensen met COVID-19 op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS*.

Er zijn sinds de vorige update 0 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 17.765 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Update 21.00 uur: Cijfers blijken kloppend te zijn, geen storing of achterstand bij het RIVM

Update 16.20 uur: Naar verluidt zijn de cijfers vandaag incompleet wegens een storing bij het RIVM.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.