Skiester Brignone wint eindelijk, zware val Lie

Alpineskiester Federica Brignone heeft eindelijk haar eerste overwinning van de winter te pakken. De Italiaanse winnares van de algemene World Cup van vorig seizoen was in eigen land de beste op de super-G in Val di Fassa.

Brignone ging als vijfde naar beneden en verbeterde de tijd van haar landgenote Francesca Marsaglia met 0,83 seconden. De in supervorm verkerende Lara Gut-Behrami opende vervolgens de aanval, maar de kersvers wereldkampioene kwam 0,59 seconden tekort.

Corinna Suter was de volgende die mogelijk in de buurt leek te komen, maar ook de tweede Zwitserse haalde het niet: 0,72 seconden te langzaam. Dat bleek het podium te zijn, alleen Elena Curtoni nestelde zich nog in de buurt: vijfde op 0,78 seconden.

De race werd verder overschaduwd door twee hevige valpartijen. De Noorse Kajsa Vickhoff Lie ging hard onderuit en knalde daarna ook nog eens hard de netten in. Op beelden was al een uiterst onnatuurlijke positie van haar onderbeen te zien en het vermoeden bestaat dat ze haar scheen- en kuitbeen heeft gebroken én een zware knieblessure op heeft gelopen.

Niet veel later ging de Oostenrijkse Rosina Schneeberger onderuit, ook zij lijkt een ernstige beenbreuk opgelopen te hebben.