Dumoulin kiest voor ander programma en komt aan de start in Ronde van Vlaanderen

Tom Dumoulin kiest voor een programma in vergelijking met de voorgaande jaren, zo meldt Wielerflits. De 30-jarige renner van Jumbo-Visma zal aan de start komen van de Ronde van Vlaanderen en slaat de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik over in het nieuwe wielerseizoen.

Dumoulin begint zijn seizoen normaal gesproken in Italië. De Limburger komt aan de start van Strade Bianche (6 maart), Tirreno-Adriatico (10-16 maart) en Milaan-San Remo (20 maart). Daarna volgt in het voorjaar nog E3 Saxo Bank Classic en de Ronde van Vlaanderen. Voor Dumoulin wordt het zijn tweede start in Vlaanderens Mooiste, in zijn debuutjaar bij de profs kwam de Nederlander ook aan de start, maar reed hem toen niet uit.

Na de Ronde van Vlaanderen staan er drie weken geen wedstrijden op het programma, waarna hij normaal gesproken het seizoen weer oppakt in de Ronde van Romandië. Hoe het verdere programma van Dumoulin eruitziet en in welke grote ronde de 30-jarige Nederlander van start gaat is nog niet bekendgemaakt.