Skiester Suter wint afdaling met zware valpartijen

Alpineskiester Corinne Suter heeft in het Franse Val d'Isère de eerste afdaling van het nieuwe World Cup-seizoen gewonnen. Voor de 26-jarige Zwitser was het haar derde overwinning, nadat ze in de tweede helft van vorig seizoen al twee keer won.

Suter dook 0,11 seconden onder de tot dat moment leidende tijd van de Italiaanse Sofia Goggia door. Plek drie ging naar de wat latere starter Breezy Johnson op 0,20 seconden. De Amerikaanse kampte in de vorige drie jaren telkens met zware beenblessures, maar is er weer helemaal bovenop en pakte nu haar eerste podiumplek.

De wedstrijd werd overschaduwd door een paar zware valpartijen, allemaal op dezelfde plek. De eerste was Nicole Schmidhofer en dat was gelijk de hardste: de Oostenrijkse ging met een goede honderd kilometer per uur rechtop de netten in...waar ze dwars doorheen vloog. Uiteindelijk lijkt het erop dat ze beide kruisbanden in haar linkerknie heeft afgescheurd, gezien de enorme snelheid van de crash nog bijna een 'gelukkige' afloop.

Nadat de wedstrijd eindelijk werd hervat duurde het niet lang voor de Italiaanse Federica Brignone ook hard de netten in ging en vervolgens waren ook de Zwitserse Joana Hählen, de Amerikaanse Alice McKennis en de Française Laura Gauce de klos, uiteindelijk op het oog zonder noemenswaardige verwondingen.