Allerlaatste 'echte' DTM-race gaat titelstrijd beslissen

Op de Duitse Hockenheimring is het laatste weekeinde in de DTM zoals we dat kennen zaterdag geopend met de eerste van twee races. Volgend jaar gaat alles totaal anders zijn, GT-wagens in plaats van toerwagens bijvoorbeeld, maar eerst moet de 'echte' DTM nog een laatste kampioen krijgen.

Kampioenschapsleider René Rast vertrok vanaf poleposition, met zijn enige overgebleven rivaal Nico Müller ernaast en Robin Frijns op de achtste plek. Müller pakte bij de start de leiding in handen, Rast volgde en de safety car kwam al snel de baan op: Harrison Newey en Marco Wittmann gingen via het grind de bandenstapel van bocht één in.

Na een forse periode achter de safety car konden we door en Müller bleef daarbij de leider, voor Rast en Sheldon van der Linde. Frijns kon geen stappen naar voren zetten en kwam als eerste zijn pitstop maken in de hoop er zo nog iets van te kunnen maken. Rast opende ondertussen de aanval op Müller en ging na een paar minuten alsnog weer naar de leiding.

Na een half uur kwam Müller als eerste van de twee kemphanen binnen, waarbij hij Jamie Green voor wist te blijven - de veel eerder gestopte Frijns kwam precies tussen de twee terecht. Rast kwam een ronde later binnen en werd te grazen genomen door Müller én Frijns, die zijn Zwitserse teamgenoot daarmee flink wist te helpen - ook Green ging voorbij Rast.

Frijns kon het op zijn beduidend oudere banden dan weer niet bolwerken: Green passeerde hem, Rast pakte hem terug en ook Van der Linde ging er soepel voorbij. Rast had het tempo ondertussen te pakken en met negen minuten te gaan nam hij de eerste plek weer terug. Kort daarop ging Timo Glock de baan af en de veteraan zorgde er daarmee voor dat de safety car de baan betrad.

Frijns kwam nog maar eens binnen, niet geschoten is immers altijd mis en veel te verliezen had hij niet. De herstart volgde met zes ronden te gaan, waarbij Müller Rast móest verschalken, anders was de Duitser opnieuw kampioen. Müller sloeg dan ook toe en ruim twee ronden voor de finish was hij wederom de leider, wat Rast dan wel weer kansen gaf voor de volgende ronden.

Rast trok in de slotronde alles uit de kast, maar het was niet genoeg en Müller pakte de winst, voor Rast en Green, waardoor de beslissing zondagmiddag vanaf 13.30 uur zal vallen. Frijns eindigde als zevende en kan ook mathematisch geen kampioen meer worden.