Zeer matig Ajax wint bij Midtjylland en klimt naar tweede plaats in groep D

Ajax heeft zijn eerste overwinning van dit Champions League-seizoen geboekt. In een zeer slechte wedstrijd wonnen de Amsterdammers in Denemarken met 1-2 van FC Midtjylland. Ajax is dankzij de zege geklommen naar de tweede plaats in groep D.

Het was lang onduidelijk of Ajax-trainer Erik ten Hag kon beschikken over aanvoerder Dusan Tadic, doelman André Onana, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad, Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg. Het zestal testte maandag positief op corona, maar mochten later alsnog afreizen naar Denemarken. Tadic, Onana en Gravenberch begonnen in de basis, terwijl Klaassen, Labyad en Stekelenburg op de bank zaten.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd tegen FC Midtjylland. Binnen één minuut stond Ajax al op voorsprong dankzij Antony. De Braziliaan rondde een voorzet beheerst af. Na dertien minuten kwam Ajax zelfs al op 0-2. De Amsterdammers kregen een indirecte vrije trap op vijf minuten, die beheerst werd ingeschoten door Tadic.

Na de 0-2 was Ajax het helemaal kwijt. FC Midtjylland kreeg een aantal grote kansen in de eerste helft en de Amsterdammers mochten van geluk spreken dat de Denen daar maar één keer van wist te profiteren.

Na rust kwam Klaassen in het veld voor Ekkelenkamp. Ajax kreeg wel wat meer controle over de wedstrijd, maar bleef slordig spelen. Zowel FC Midtjylland als Ajax kregen weinig kansen, maar halverwege de wedstrijd leek Ajax de wedstrijd de wedstrijd te beslissen. Antony dacht de 1-3 binnen te schieten, maar de Braziliaan bleek (na de de VAR) buitenspel te staan.

Het bleef daardoor spannend in Denemarken en in de laatste tien minuten kwamen er toch weer wat mogelijkheden voor Midtjylland. Tot opluchting van Ajax redde Onana op een vrije trap van Evander, waarna de ploeg van Erik Ten Hag de drie punten binnenhaalde.

Omdat Atalanta met 0-5 verloor van Liverpool, is Ajax naar de tweede plaats in groep D geklommen.