Halo: Infinite is weer een director kwijt

Er is weer gedoe bij Halo: Infinite, want game director Chris Lee heeft het project verlaten. Lee is de tweede director die het project de afgelopen twee jaar heeft verlaten, vorig jaar verliet creative director Tim Longo het project.

"Ik heb een stap terug gedaan van Infinite en kijk naar toekomstige kansen", vertelde Lee aan Bloomberg. "Ik geloof in het team en ben ervan overtuigd dat ze een geweldige game zullen afleveren en dit is een goed moment voor mij om op te stappen."

Lee werkt sinds 2008, een jaar na de oprichting, bij Halo-serieontwikkelaar 343 Industries en is sinds 2016 hoofd van de partnerstudio.

"Chris Lee blijft een Microsoft-medewerker en hoewel hij op dit moment een stap terug heeft gedaan uit Halo: Infinite, waarderen we alles wat hij tot nu toe voor het project heeft gedaan", aldus een Microsoft-vertegenwoordiger.

Halo: Infinite zou op 10 november samen met Xbox Series X en Xbox Series S worden uitgebracht, maar werd uitgesteld tot 2021 na flink veel commentaar op de eerste gameplaydemo op Xbox Series X. Gamers waren niet blij met wat ze van de next-gen versie zagen. Het zal ook beschikbaar zijn voor Xbox One en pc.