Dartsters Ashton en Hedman naar PDC WK; Sherrock grijpt mis na zinderende ontknoping

Lisa Ashton en Deta Hedman hebben zich na een spannende ontknoping gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap darts van de PDC. Fallon Sherrock viel nipt buiten de boot.

Sherrock schreef vorig jaar geschiedenis door als eerste vrouw een wedstrijd te winnen op het PDC WK. Ze versloeg Ted Evetts en Mensur Suljovic, alvorens ze bij de laatste 32 verloor van Chris Dobey. Een herhaling lijkt er niet in te zitten. In Barnsley werden met de PDC Women's Series vier toernooien georganiseerd die gingen bepalen welke twee speelsters naar het WK mochten.

Ashton won zaterdagmiddag het eerste toernooi door in de finale af te rekenen met Sherrock. Laatstgenoemde verloor daarna tweemaal van Deta Hedman, die zaterdagavond het tweede evenement wist te winnen en zondagmiddag tijdens het derde evenement in de finale verloor van Ashton.

Sherrock en Hedman troffen elkaar zondagavond opnieuw in toernooi vier in de kwartfinale. Op dat moment kon Sherrock op de eindranglijst enkel nog op gelijke hoogte komen met Hedman bij een toernooiwinst, terwijl Ashton niet meer kon worden ingehaald. Sherrock versloeg Hedman met 4-2, maar er was onduidelijkheid over wat er zou gebeuren als twee spelers gelijk zouden eindigen op de ranking.

Er bleek dat er naar gewonnen legs over alle vier de toernooien gekeken ging worden. Hedman eindigde op 85 gewonnen legs, terwijl Sherrock op maximaal 83 gewonnen legs zou kunnen komen bij een toernooizege. De Queen of the Palace won het vierde toernooi, maar kwam uiteindelijk toch twee gewonnen legs tekort om opnieuw mee te mogen doen aan het PDC WK

.