Verstappen tevreden over kwalificatie

Met een derde startplek was Max Verstappen voorzichtig tevreden na de kwalificatie van vanmiddag. Toch had hij gehoopt iets dichterbij de Mercedessen te zitten. Verstappen mikt voor morgen op een podiumplek.

"Het was een interessante kwalificatie nadat gisteren de hele dag niemand kon rijden. Het was druk vandaag, maar over het algemeen was het een hele goede kwalificatie. In Q3, toen het er echt om ging, had ik wat teveel onderstuur. De nieuwe onderdelen op de auto voelden goed aan, alleen kregen we niet het onderstuur uit de auto. Als het zo koud is en je onderstuur hebt, vreet dat het rubber op. Je kan niet de snelheid door de bochten meenemen zoals je normaal gezien doet en dat kost je uiteindelijk rondetijd", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"We zitten dichterbij Mercedes wat positief is, al ben ik een klein beetje teleurgesteld omdat ik wat meer had verwacht, maar het is wat het is. Mercedes is nog altijd sneller dan ons, maar vanuit onze kant denk ik dat we het goed hebben gedaan en we kunnen dus nog steeds tevreden zijn", zo beschouwt Verstappen zijn kwalificatie.

De Nederlander vond het geen nadeel dat er gisteren niet geracet kon worden. "Voor mijzelf vind ik het beter want dan kan niemand data of onboard-beelden bekijken en moet je alles op één dag doen. Je moet wel een beetje geluk hebben dat de setup meteen goed is. Als dat verkeerd staat is het lastig om het voor de kwalificatie weer in orde te krijgen, maar bij ons was dat redelijk goed."

Verstappen blikte ook alvast voorzichtig vooruit naar morgen. "Ik hoop het. Het podium is in ieder geval het doel. Het wordt morgen nog kouder dus het wordt interessant hoe de banden zich gedragen. Bovendien heeft niemand informatie over hoe de long-runs zullen gaan. Het is een leuk circuit om op te rijden en ik kijk uit naar morgen om te zien wat we kunnen bereiken."