Marko: "Red Bull blijft in F1"

Red Bull Racing en Alpha Tauri blijven ook na het vertrek van motorleverancier Honda eind 2021 actief in de Formule 1, aldus teamadviseur Helmut Marko zo lezen we op Motorsport.com. Marko bevestigt nogmaals dat beide teams zich verbonden hebben aan de toekomst van de F1,

"We blijven betrokken bij deze sport, dat blijkt ook wel uit het feit dat beide teams hebben getekend voor het nieuwe Concorde Agreement. Onze ambities voor het restant van 2020 en 2021 zijn dat we met Honda blijven jagen op zoveel mogelijk overwinningen en op goede klasseringen in het kampioenschap. Verder zullen we met onze teams evalueren wat de meest competitieve oplossing op motorisch vlak is vanaf 2022", aldus Marko in een verklaring.

Na de vechtscheiding met Renault kiest Marko deze keer voor een meer vriendelijke benadering. Logisch ook, Red Bull moet voorlopig nog verder met de Japanse motorbouwer. "Beide Red Bull-teams hebben in de voorbije seizoenen een goede relatie opgebouwd met Honda als motorleverancier. We begrijpen dit besluit van Honda en respecteren de richting die ze moeten kiezen met het oog op alle uitdagingen in de mondiale auto-industrie."