COVID-19: 6854 nieuwe besmettingen en 12 doden, totaal 181.498 en 6596

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 6854 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 181.498 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 58 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 13.359 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Er zijn sinds de vorige update 12 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6596 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.