Frijns 2e in DTM-race Zolder, Rast oppermachtig

René Rast heeft met enig vertoon van macht de eerste van twee DTM-races op het circuit van Zolder gewonnen. Op het Belgische asfalt was de Duitse Audi-coureur zaterdag oppermachtig.

De race begon met Rast op poleposition, Timo Glock ernaast en Robin Frijns met Marco Wittmann op de tweede rij. Rast behield bij de start de leiding, Frijns ging voorbij Glock naar de tweede stek, terwijl Mike Rockenfeller vanaf de vijfde plek aansloot achter de Nederlander.

Kampioenschapsleider Nico Müller was na een klein kwartier vanaf de zesde plek de eerste topper die zijn pitstop maakte, Glock volgde een ronde later en Rockenfeller wachtte nog iets langer om nieuwe banden te halen. Rast en Frijns hadden ondertussen een keurige voorsprong en kwamen nog niet binnen.

Frijns kwam na een kleine 25 minuten binnen met inmiddels zo'n vijf tellen achterstand op Rast, die een ronde later binnen kwam. Frijns kwam achter de eerder gestopte Glock terecht, vlak voor de neus van teamgenoot en concurrent Müller - Rast behield zonder noemenswaardige problemen de leiding.

Frijns wist Glock na een paar minuten te verschalken, maar het gat naar leider Rast was inmiddels fors. Müller maakte ondertussen ook stappen en nam de derde plek over van Glock. Daar bleef het verder allemaal ook wel bij: Rast won met bijna twintig seconden voorsprong op Frijns, die dan weer ruim voor Müller eindigde.