Releasedatum van Baldur's Gate 3 Early Access aangekondigd

Larian Studios onthulde de Early Access-releasedatum voor de RPG Baldur's Gate 3. Tijdens de livestream van Panel From Hell kondigde de studio aan dat het mikt op 30 september 2020 als de datum waarop pc- en Stadia-spelers kunnen beginnen.

Swen Vincke, Creative Director van Larian Studios, toonde ook de grootte van Early Access en gaf details over hoe de grootte van de eerste act van Baldur's Gate 3 zich verhoudt tot Larian's vorige release, Divinity: Original Sin 2, toen deze werd gelanceerd in Early Access.

Hier zijn een paar cijfers die de verschillen van Baldur's Gate 3 en Divinity: Original Sin 2 tonen:

  • Aantal gevechtssituaties: 22 in DOS2 Early Access versus 80 in BG3 Early Access
  • Aantal dialoogregels in het Engels: 17.600 in DOS2 Early Access versus 45.980 in BG3 ;Early Access
  • Aantal personages: 142 in DOS2 Early Access versus 596 in BG3 Early Access
  • Aantal spreuken / acties: 69 in DOS2 Early Access versus 146 in BG3 Early Access

Klassen en races zullen voor 30 september nog worden aangekondigd, maar Larian heeft vandaag bevestigd dat de Early Access van Baldur's Gate 3 vijf Origin-personages bevat (evenals aangepaste personages voor spelers) en er worden er meer aangekondigd in Early Access. De vijf personages zijn: Astarion (Elf / Vampire Rogue), Gale (Human Wizard), Lae’zel (Githyanki Warrior), Shadowheart (Half-Elf Cleric) en Wyll (Human Warlock).

Door middel van gameplay-opnames toonde Sven Vincke hoe de game spelers in staat stelt verschillende invalshoeken in ontmoetingen en dialogen te ontdekken, afhankelijk van de personages die ze spelen en de keuzes die ze maken. Zelfs in Early Access zullen meerdere playthroughs leiden tot verschillende resultaten en ontwikkelingen, niet alleen voor de spelers en hun metgezellen, maar ook voor de vele NPC's die ze ontmoeten en de wereld om hen heen.Het spelen van "goed" en "kwaad" `ullen totaal verschillende ervaringen bieden met vele wendingen die andere spelers misschien nooit zullen zien, afhankelijk van hun keuzes.