FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 augustus 2020

Releasedatum van Baldur's Gate 3 Early Access aangekondigd

Larian Studios onthulde de Early Access-releasedatum voor de RPG Baldur's Gate 3. Tijdens de livestream van Panel From Hell kondigde de studio aan dat het mikt op 30 september 2020 als de datum waarop pc- en Stadia-spelers kunnen beginnen.

Swen Vincke, Creative Director van Larian Studios, toonde ook de grootte van Early Access en gaf details over hoe de grootte van de eerste act van Baldur's Gate 3 zich verhoudt tot Larian's vorige release, Divinity: Original Sin 2, toen deze werd gelanceerd in Early Access.

Hier zijn een paar cijfers die de verschillen van Baldur's Gate 3 en Divinity: Original Sin 2 tonen:

  • Aantal gevechtssituaties: 22 in DOS2 Early Access versus 80 in BG3 Early Access
  • Aantal dialoogregels in het Engels: 17.600 in DOS2 Early Access versus 45.980 in BG3 ;Early Access
  • Aantal personages: 142 in DOS2 Early Access versus 596 in BG3 Early Access
  • Aantal spreuken / acties: 69 in DOS2 Early Access versus 146 in BG3 Early Access

Klassen en races zullen voor 30 september nog worden aangekondigd, maar Larian heeft vandaag bevestigd dat de Early Access van Baldur's Gate 3 vijf Origin-personages bevat (evenals aangepaste personages voor spelers) en er worden er meer aangekondigd in Early Access. De vijf personages zijn: Astarion (Elf / Vampire Rogue), Gale (Human Wizard), Lae’zel (Githyanki Warrior), Shadowheart (Half-Elf Cleric) en Wyll (Human Warlock).

Door middel van gameplay-opnames toonde Sven Vincke hoe de game spelers in staat stelt verschillende invalshoeken in ontmoetingen en dialogen te ontdekken, afhankelijk van de personages die ze spelen en de keuzes die ze maken. Zelfs in Early Access zullen meerdere playthroughs leiden tot verschillende resultaten en ontwikkelingen, niet alleen voor de spelers en hun metgezellen, maar ook voor de vele NPC's die ze ontmoeten en de wereld om hen heen.Het spelen van "goed" en "kwaad" `ullen totaal verschillende ervaringen bieden met vele wendingen die andere spelers misschien nooit zullen zien, afhankelijk van hun keuzes.

Speel voor gameontwikkelaar in Takeshi and Hiroshi

In deze game speel je als Takeshi, een 14 jaar oude jongen die game designer wil worden. Hij is een game aan het maken voor zijn kleine broer Hiroshi, die altijd ziek is. Je doel is om als Takeshi een RPG te maken die Hiroshi leuk vindt. Dat betekent bijvoorbeeld dat je het niet te moeilijk moet maken voor je broertje.

Takeshi and Hiroshi is sinds vandaag uit voor Nintendo Switch en kost 7.19 euro. Het kwam eind vorig jaar ook al uit voor Apple Arcade.

Untitled Goose Game krijgt co-op

Binnenkort kun je met een vriend samen mensen pesten in Untitled Goose Game met een nieuwe coöperatieve modus voor twee spelers. Speel het hele spel als twee vreselijke ganzen die twee keer zo vaak gakken.

Untitled Goose Game is een slapstick-stealth-sandbox, waarin je als een gans losgelaten wordt in een nietsvermoedend dorp. Baan je een weg door de stad, van achtertuinen tot de high street shops tot het dorpsplein waar je streken uithaal, hoeden steelt, veel gakt en in het algemeen de dag van iedereen verpesten.

De co-op update is gratis voor alle bezitters van Untitled Goose Game. De game is ontwikkeld door House House en is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc via Epic Game Store. Vanaf 23 september is de game ook beschikbaar op Steam en Itch.io.

Escher-achtige Manifold Garden naar consoles

Indie-ontwikkelaar William Chyr Studio kondigt aan dat Manifold Garden nu digitaal beschikbaar is voor PlayStation 4, Xbox One en Switch.

Manifold Garden is een spel dat natuurkunde en ruimte opnieuw inricht. Herontdek de zwaartekracht en verken een Escher-achtige wereld met onmogelijke architectuur. Geometrie herhaalt zich oneindig in elke richting en naar beneden vallen leidt je terug naar waar je begon. Manipuleer de zwaartekracht om je perspectief te veranderen en de wereld op nieuwe manieren te zien. Beheers de nieuwe regels van het universum en herstel een kale wereld met vegetatie en leven.

Dit verkenningspuzzelspel werd voor het eerst uitgebracht voor pc via de Epic Games Store en Apple Arcade in oktober 2019. De pc-versie komt in oktober naar Steam.

Een episch Indiaas avontuur in Raji: An Ancient Epic

Raji: An Ancient Epic van de Indiase developer Nodding Heads is nu beschikbaar voor Switch via de Nintendo eShop als timed-exclusieve.

Het verhaal van Raji: An Ancient Epic begint met het begin van een nieuwe oorlog tussen de demonen en de goden. In een poging hun nederlaag in de laatste grote oorlog van duizend jaar geleden te wreken, hebben de demonen de goden uitgedaagd. Ze zijn het mensenrijk binnengevallen, en dreigen de mensheid uit te roeien.

In de veronderstelling dat hun vijanden totaal verslagen waren in de laatste grote oorlog waren de mensen veilig, dachten ze. Omdat ze zich niet konden verdedigen waren ze geen partij voor de demonen. Temidden van de chaos, toen steden en forten vielen en jonge kinderen uit hun huizen werden ontvoerd, wordt een jong meisje genaamd Raji door de goden gekozen om de verdediger van het menselijk ras te zijn.

Raji: An Ancient Epic staat ook gepland voor release op PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam in Q3 2020.

Potjes vals spelen in Card Shark

Uitgever Devolver Digital en ontwikkelaar Nerial hebben Card Shark voor Switch en pc via Steam aangekondigd. Het zal in 2021 worden uitgebracht.

Bedrieg je een weg naar de top van de 18e-eeuwse Franse samenleving in Card Shark, een nieuw avontuur waarbij het allemaal draait om het winnen met potjes kaartspellen. Ga via lokale kaartensalons naar de King's tafel door je reeks kaarttrucs op te bouwen en te leren valsspelen om steeds hogere inzetten te winnen. Zorg er wel voor dat je niet gepakt wordt, want je medespelers zijn niet vriendelijk tegen valsspelers.

Torchlight III komt dit najaar naar pc en consoles

Torchlight III komt uit Early Access en wordt dit najaar uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc via Steam. Gebruikers die de Switch-versie kopen, ontvangen het exclusieve 'Red Fairy'-huisdier.

In Torchlight III is het een eeuw geleden sinds de gebeurtenissen van Torchlight II, waar de grote helden van weleer The Dark Alchemist versloegen en het hart van de Netherlord in de Clockwork Core verzegelden. De helden brachten vrede in de wereld van Novastraia, maar nu staat het Ember-rijk op de rand van instorten, omdat het wordt bedreigd door een invasie tegen de Netherim en zijn bondgenoten.

Spiritfarer komt vandaag uit

Spiritfarer, een handgetekende crafting-game, krijgt vandaag een verrassings-release voor Switch, PS4, Xbox One en pc. In de game beheer je een boot die geesten naar het hiernamaals leidt. Je moet daarbij je relaties met deze geesten onderhouden, naar hun verzoeken luisteren en je boot uitbreiden.

De game kost 25 euro en voor Xbox-eigenaren is het beschikbaar op Game Pass.

De 'geneugten' van het feminisme?

Dat de ontwikkeling in de muziekwereld van de laatste jaren 'Opa Henk' al wat ontgaan was, sinds Mozart zijn laatste fenomenale stukken ten gehore bracht in Wenen, was zelfs deze 'oldfag' nog niet ontgaan. De opkomst van 'verdorven' muziekstijlen als jazz, blues, rock & roll en alle verdere aanverwanten deed mij dan ook veelvuldig de oren bloeden. Zelfs de bazenmelodieën die County & Western bracht mocht dit leed niet verzachten. De opkomst van (c)rap en 'ritme en blauw' deden me zelfs verlangen naar een wereld zonder verder geluid, hoe treurig dat verder ook maar zou zijn.

Boze, of slechts boos acterende, getintelingen blèrend over 'ho's', 'pimps' en 'guns', nodeloos geweld verheerlijkend in hun 'hoods' en k*nkerend op die boze witman en 'da police' zetten de toon van de laatste decennia. Klagend over al dat onrecht wat hen was aangedaan konden zij gelukkig hun tranen drogen met stapels 'dough', hun dorst lessend met de duurste champie en cognac, lurkend aan een Cubaanse sigaar in hun yakuzi terwijl ze, in een verder hagelwitte buurt gelegen, 'crib' verkeerden. Natuurlijk compleet met hekken waar 'The Don' een strakke plasser van zou krijgen en verder ook een uitgebreide 'security' om ongewenste bezoekers te weren.

Dat die security bepaald niet alleen maar was om te laten zien hoe 'well' het de uitvoerend artiest gegaan was bleek ook wel uit het feit dat de gemiddelde leeftijd van de doorsnee 'gangsta-(c)rappa' zelden de dertig overschreed. Zich laten vervoeren in zwaar gepantserde limousines bleek dan ook vaak geen oplossing: de jaloerse doorsnee-'nigga' ging van vuistvuurwapen over op wapens die op de slagvelden van de wereld beter tot hun recht zouden komen. De kogels uit een AK47 en M16 gaan als een mes door de zachte boter! Het gros van de bepantserde ramen is slechts opgewassen tegen wat lichter kaliber. Daarbij: wat heeft het voor nut om je in een dichte en getinte limo te vervoeren? Daarin kun je natuurlijk je 'wealth' niet fijn 'showen' terwijl je bassen vol staan te 'pumpen' op je 'beats'! Open die ramen dus, langzaam rijdend zodat iedereen je goed kan waarnemen, zowel audueel als visueel! Dat je het daarmee wel heel gemakkelijk maakt voor jaloerse snoodaards was blijkbaar maar bijzaak!

Maar goed, duidelijk dat gangsta-(c)rap dus niet tot mijn favo muziekstijlen behoort lijkt me. De 'muziek'stijl, waarin dus het leven in 'da hood' geromantiseerd wordt, en het leven als een 'gangsta' als de normaalste (of misschien wel enige) zaak van de wereld wordt voorgesteld, ging ook 'nogal stevig' om met een andere levensvorm in 'da hood'. En niet één van de weinisten want we hebben het hier over het 'verschijnsel' van de vrouw. Deze staat echter in de rapcommunity beter bekend als 'da bitch', 'da ho' en meer van dat fraais. Als vrouw was je in de wereld van de rap eigenlijk niet meer als een gebruiksvoorwerp, vaak zelfs voor eenmalig gebruik leek het wel. Zo gauw er een 'krasje' op je 'ho' zat, waarmee je de vorige dag nog fijn de bink had uitgehangen, werd zij subiet ingeruild voor een nieuwer exemplaar. En wat er verder met het oude exemplaar gebeurde? Ach, het was toch maar een 'ho' tenslotte!

Hoewel 'Ome Henk' bepaald geen 'woke snowflake' is kon dit soort gedrag ook mijn goedkeuring bepaald niet meedragen. Ik had mijn hoop daarom ook gevestigd op de 'empowerment' van de 'sistas'. Een opstand van de vrouwen in 'da hood' tegen dit soort beestachtig gedrag, beginnend met vrouwen in de muziek die van zich zouden laten horen dat ze het niet meer pikten om als tweederangs individu te worden behandeld door hun 'brothas'. Even leek het er dan ook van te komen door zelfverzekerde vrouwen doch plots, wanneer je het niet verwacht, kom je dan dit tegen:

Zucht, 'Opa Henk' gaat weer fijn een moppie Mozart aanzetten en terugverlangen naar de tijd dat er nog 'echte muziek' werd gemaakt en er, ook door vrouwen zelf, enig respect was voor de mooiste uitvinding aller tijden: de vrouw!

Random Pics van de Dag #79

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Subnautica en Subnautica: Below Zero volgend jaar naar Switch

De populaire survival game Subnautica en de sequel Subnautica: Below Zero banen een weg naar Nintendo Switch. De games zijn beide voor 2021 aangekondigd voor het systeem. Het is nog niet duidelijk of de twee als bundel worden aangeboden.

In Subnautica onderzoek je een uitgebreide oceaan, nadat je op planeet 4546B bent neergestort. De mysteries van de oceaan zijn aan jou om te ontdekken. Eerder kwam de game al naar de overige consoles en pc.

Hades onderweg naar Nintendo Switch

Supergiant Games brengt roguelike dungeon-crawler Hades naar Nintendo Switch. De game is al beschikbaar op pc, de beide games ondersteunen cross-saves.

In Hades moet je zien te ontsnappen uit de hel. Ga je dood, moet je opnieuw beginnen maar ben je wel beter uitgerust in je nieuwe poging. De game komt officieel in de herfst van dit jaar uit.

Vlasov bekroont goede vorm met zege in Giro dell'Emilia

Alexandr Vlasov heeft zijn goede vorm opnieuw getoond. Nadat de Rus eerder de winst wist te pakken in Mont Ventoux Dénivelé Challenge en afgelopen zaterdag een mooie podiumplaats behaalde in de Ronde van Lombardije was Vlasov vandaag de sterkste in de Italiaanse klassieker Giro dell'Emilia.

In de finale maakte Joao Almeida de oversteek naar de vroege vluchters. De jonge Portugees van Deceuninck-Quick-Step maakte de sprong naar de vroege vluchters en zou ze ook snel achterlaten. Bij de laatste beklimming van 2,7 kilometer van San Luca had Almeida nog een voorsprong van een halve minuut op een groepje met Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang, Ulissi, Vlasov, Eddie Dunbar, Giulio Ciccone en Andrea Bagioli.

Even leek de Portugees zijn eerste profzege te gaan boeken, maar in de achtergrond had Vlasov zijn versnelling ingezet. De renner van Astana kreeg in eerste instantie nog Bagioli, een ploeggenoot van Almeida, met zich mee. Maar in de laatste anderhalve kilometer moest de Italiaan passen bij Vlasov en de Rus zou daarna ook snel bij Almeida aansluiten, waarna hij de Portugees ook direct achter zich liet en zo de zege wist te pakken in de Giro dell'Emilia. Almeida eindigde nog wel op een tweede plaats. Diego Ulissi legde beslag op de derde plaats.

Bennett klopt Dťmare in Tour de Wallonie

De derde etappe in de Tour de Wallonie is gewonnen door Sam Bennett. De 29-jarige Ier was na 192 kilometer koersen de snelste in de massasprint.

Op het laatste klimmetje van de dag leken Van Avermaet, Vliegen, Stybar en Narvaez hun slag te hebben geslagen. Hun maximale voorsprong was echter maar 23 tellen. Door het flinke sleuren van de ploeg van sprinter Démare werd het viertal teruggepakt. Démare kon vervolgens het werk van zijn ploeggenoten niet afmaken.

NTT met Pozzovivo,Nizzolo in Tour

NTT Pro Cycling heeft zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De ploeg is gebouwd rond klimmer Domenico Pozzovivo en sprinter Giacomo Nizzolo. Teammanager Bjarne Riis heeft gezegd dat de ploeg zich voornamelijk zal gaan richten op dagsuccessen.

Roman Kreuziger en Edvald Boasson Hagen doen allebei voor de tiende maal mee aan de Tour de France. De Duitse sprinter Max Walscheid en de Zuid-Afrikaanse kampioen Ryan Gibbons maken hun debuut. De selectie van NTT wordt gecompleteerd met Michael Valgren en Michael Gogl.

Deathloop uitgesteld naar 2021

Arkane Studios heeft Deathloop uitgesteld. De game zou eigenlijk dit jaar nog uitkomen voor PlayStation 5 en pc, maar mikt nu op een release in het tweede kwartaal van 2021.

Arkane Studios geeft in een update aan dat door de transitie naar het werken vanuit huis, uiteraard vanwege de coronacrisis, de ontwikkeling wat vertraging heeft opgelopen. Door het uitstel loopt de game de lancering van PlayStation 5 mis.

PGA Tour 2K21 is klaar voor de afslag

2K heeft vandaag de launchtrailer van PGA TOUR 2K21 onthuld waarin een groep van vooraanstaande golfliefhebbers op een afstandje samenkomen voor het perfecte potje socially distant golfen.

De groep bestaat uit PGA TOUR 2K21 cover-atleet en top-ranked PGA TOUR golf pro Justin Thomas, hip-hop artiest Schoolboy Q en WWE Superstar en televisiepersoonlijkheid Mike "The Miz" Mizanin. Zij worden vergezeld door acteur Christopher McDonald.

PGA TOUR 2K21 is vanaf vrijdag 21 augustus verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia en pc. Onze eerste indrukken kun je in onze preview lezen.

Microsoft Flight Simulator vliegt uit

Vanaf vandaag kunnen piloten, luchtvaartliefhebbers, simmers en ontdekkingsreizigers de lucht in gaan in Microsoft Flight Simulator, nu beschikbaar met Xbox Game Pass voor pc (bèta), op Windows 10 pc en Steam.

Door Azure AI’s cloud-technologie en Bing Maps te combineren wordt er meer dan 2 PB aan data gestreamd om een nieuw niveau van realisme, nauwkeurigheid en authenticiteit te bereiken.

Om de terugkeer van de geliefde franchise te vieren, kunnen alle spelers een gratis 'Aviators Club' livery set claimen, als speciaal bedankje dat je als een van de eersten gaat vliegen van nu tot 30 september 2020.

De ontwikkelaars zullen doorgaan met de roadmap met daarop simulator-updates, waaronder gratis wereldupdates, DLC, VR en meer. Bovendien zal alle content van 3rd party developers naar Microsoft Flight Simulator komen.

COVID-19: 4013 nieuwe besmettingen en 16 doden, totaal 63.973 en 6175

Het aantal positieve tests op COVID-19 in Nederland is deze week ongeveer gelijk aan vorige week. Het aantal besmettingen is afgelopen week (12 augustus 10.01 uur t/m 18 augustus 10.00 uur) is 4013. In totaal zijn er 63.973 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM. Van deze  patiënten zijn er de afgelopen week 50 opgenomen in het ziekenhuis, 12 meer dan vorige week. Tot nu toe zijn er 12.042 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 16 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6175 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Bijna 102.000 mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst teststraten. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week ongeveer gelijk gebleven op 3,3%.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

RIVM
RIVM

Mocro inside- De rellen in Den Haag en Utrecht. Waarom?

Op YouTube kwam ik een, voor mij, verrassend positief gesprek tegen. Nordin bespreekt op zijn YouTube kanaal normaliter voetbal. De rellen in de Schilderswijk en Kanaleneiland intrigeren hem zodanig dat hij samen met Abdou, Abdessamad en Reda oorzaken van de rellen en mogelijke oplossingen proberen in kaart te brengen.

Het is een lange zit, maar zeker de moeite waard. 

OMT advies, kort quarantaine in naar 10 dagen

Volgens bronnen van RTL Nieuws heeft het OMT geadviseerd de quarantaineduur voor iemand die in contact is geweest met een COVID-19 besmet persoon in te korten van 14 naar 10 dagen. Dit zou zijn besproken tijdens het veiligheidsberaad gisteravond.

Tijdens de technische briefing vorige week, gaf Jaap van Dissel al aan dat 90% van de besmette personen binnen 10 dagen de eerste symptomen van corona ontwikkelt, 50% zelfs binnen een week.

Verdere adviezen die het OMT geeft zijn beperkingen van het aantal personen bij privé-bijeenkomsten zoals verjaardagen, borreluurtjes, huwelijken en begrafenissen. Ook zou het kabinet kijken naar het maximale aantal  toegestane personen in zalencentra. Naar verwachting zullen er verder geen landelijke maatregelen genomen worden voor de horeca, dit kan echter per regio verschillen.

EA Access heet voortaan EA Play

Electronic Arts laat weten dat EA Access en Origin Access Basic zijn veranderd in EA Play. Origin Access Premier heet nu EA Play Pro. Alle voordelen blijven beschikbaar.

EA Play is een gameabonnementsdienst waarmee je toegang krijgt tot exclusieve spelersuitdagingen, in-game beloningen, content speciaal voor leden en een bibliotheek met games, waaronder De Sims 4, Need for Speed Heat, Titanfall 2 en enkele van de populairste franchises van EA zoals Battlefield, Star Wars Battlefront en Plants vs Zombies. EA Play is beschikbaar op Xbox One, PlayStation 4, pc via Origin en vanaf de lancering op 31 augustus ook op Steam voor pc.

Leden kunnen geselecteerde nieuw uitgebrachte games tot 10 uur lang proberen, waarbij spelers die de game besluiten te kopen, verder kunnen spelen waar ze gebleven waren. Ook besparen leden op digitale aankopen met 10% ledenkorting op volledige games, Season Passes, puntenpakketten en DLC. EA Play-leden zijn ook de eersten die een opnieuw ontwikkelde ervaring voor pc kunnen proberen, momenteel bekend onder de naam Origin Beta. Een EA Play-lidmaatschap heb je al voor €3,99 per maand. Een EA Play Pro-lidmaatschap, met volledige toegang tot alle nieuwe titels van EA, kost €14,99 per maand of €99,99 per jaar.

Deze zomer debuteerde EA Play Live als de nieuwe naam voor EA's jaarlijkse live-evenement, dat vroeger EA Play heette. EA Play Live is bedoeld om het laatste nieuws van EA te delen, van wereldpremières en game-updates, tot manieren waarop spelers en de community de games van EA kunnen spelen.

EA Play

Bekendmaking nieuwe (regionale) coronamaatregelen, persconferentie om 19 u

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven vanavond weer een persconferentie over welke maatregelen er worden genomen om het coronavirus terug te dringen. 

De Jonge zei gisteravond na overleg met de 25 veiligheidsregio's dat er nieuwe stappen nodig zijn om een tweede coronagolf voor te zijn. Volgens minister De Jonge zal de regio Amsterdam vanavond ook nieuwe coronaregels aankondigen.

Volgens de minister hebben de burgemeesters het tijdens het overleg gehad over het aantal besmettingen en de regionale verschillen daarin. 'Wat je ziet is dat in een aantal regio's de besmettingsgraad oploopt. In sommige regio's is het nodig de teugels wat strakker aan te halen.'

Rutte en De Jonge geven vanavond om 19.00 uur een persconferentie. Daarna zal burgemeester Halsema aankondigen welke regionale maatregelen er komen voor Amsterdam.

Koeman bij KNVB voor afwikkeling contract

Ronald Koeman is op het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist voor de afwikkeling van zijn contract als bondscoach van het Nederlands elftal.

De 57-jarige hoofdtrainer hoopt over enkele dagen gepresenteerd te worden bij FC Barcelona: “Ja, ik zou het graag willen, maar het is pas definitief als de handtekening gezet is. Tot dan kan ik er niks over zeggen.”

Koeman heeft bij de KNVB nog een doorlopend contract maar dat bevat een clausule dat het contract ontbonden kan worden bij interesse van Barcelona. In januari van dit jaar toonde de Catalaanse club ook al interesse in Koeman maar toen bleef hij trouw aan het Nederlands elftal.

Smith en Hart nemen plaats in Planes, Trains And Automobiles-remake

Wie kent de bekende roadtripfilm Planes, Trains and Automobiles uit 1987 niet? De komedie met Steve Martin en John Candy is de volgende film in de reeks reboots. In de nieuwe versie van de film zijn acteurs Will Smith en Kevin Hart te zien, zo laat Deadline weten.

De film van producent Paramount Pictures heeft op dit moment nog geen regisseur, maar scenarist Aeysha Carr (Brooklyn Nine-Nine) is al wel aan boord van het project. Het origineel draaide om het bijzondere duo Neal en Del, die onverhoopt tijdens Thanksgiving naar huis moeten zien te komen nadat hun vliegtuigvlucht is geannuleerd.

Will Smith en Kevin Hart
Will Smith en Kevin Hart

Aangespoeld lichaam na 67 jaar geÔdentificeerd

Er is opnieuw een match met een tot voor kort anoniem graf op de Algemene Begraafplaats op West-Terschelling. Dit na uitvoerig DNA-onderzoek in nauwe samenwerking met het NFI. Het gaat om Johannes Garstenveld, die in 1922 werd geboren in Den Helder. De identificatie is het gevolg van een eerdere DNA-match van de kapitein van de Westland, Andries Penning.

Anonieme graven
Op de Algemene Begraafplaats op West-Terschelling liggen stoffelijke overschotten van niet geïdentificeerde personen die tussen 1953 en 1987 zijn begraven. In 2011 zijn op de Waddeneilanden alle anonieme graven vanaf 1953 geopend. Er werden botfragmenten afgenomen in de hoop op die manier DNA vast te stellen. Deze profielen zijn opgeslagen in de landelijke DNA-bank van vermiste personen.

DNA-match
Vorig jaar vond men een DNA-match met het profiel van een onbekend persoon, nadat de 69-jarige zoon DNA afstond. Het blijkt te gaan om de sinds 1953 vermiste kapitein van het schip Westland, Andries Penning uit Vlaardingen. Bekend is dat in het naastgelegen graf een onbekende overleden persoon ligt die drie weken eerder is aangespoeld dan Penning. Daardoor ontstaat het vermoeden dat deze overleden persoon mogelijk ook een bemanningslid van het schip Westland is.

Ingewikkelde stamboomconstructies
De afgelopen maanden zet rechercheur Miranda Wahle, coördinator Vermiste Personen en NN-lijken (Nomen Nescio, naam onbekend) zich in om op zoek te gaan naar nabestaanden van de bemanningsleden van het schip Westland. “Dit is moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Ik raakte verzand in allerlei ingewikkelde stamboomconstructies.” Uiteindelijk is het gelukt om in contact te komen met familieleden van de bemanningsleden en namen forensisch rechercheurs met toestemming DNA bij hen af.

Neven en nichten
Dit gebeurt ook bij de kinderen van broers van Johannes Garstenveld. Het lijkt een mogelijke match te zijn, maar dit kan niet met 100% zekerheid worden gezegd. Daarvoor is DNA nodig van de ‘de vrouwelijke lijn’. Miranda: “We komen in contact met de zoon van de zus van de moeder van Garstenveld. Dit leidt tot één mogelijkheid, hij wil DNA afstaan en dit blijkt een match!” De combinatie van het mannelijke- en vrouwelijke DNA levert voldoende bewijskracht op om met zekerheid te kunnen zeggen dat er sprake is van een match: het gaat om de in 1922 geboren Johannes Garstenveld uit Den Helder.

DNA afstaan
Er zijn nog vele graven van onbekenden, maar er zijn ook nog veel mensen die een familielid missen en die geen DNA hebben afgestaan. Miranda: “Soms wordt er gedacht dat een vermissingszaak te oud is. Maar ook nu blijkt dat zelfs een vermissingszaak van 67 jaar oud met de huidige DNA-technieken kan leiden tot identificering”. Op deze manier kan er voor nabestaanden een einde komen aan de onduidelijkheid en onzekerheid over het lot van hun dierbare. De overleden persoon krijgt letterlijk een naam, wat erg waardevol is voor de familie.

Dit is de reden dat de politie nabestaanden van vermiste personen nog steeds vraagt om DNA af te staan. “Zo hopen we meer anonieme overleden personen te kunnen identificeren”, zegt Miranda. Zelfs in vermissingszaken vanaf 1920 kan de politie nog wat betekenen. Iemand die een familielid mist en DNA wil afstaan kan contact opnemen via coldcase@politie.nl.

Militaire helikopters trainen zandlandingen

Helikopters van het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht oefenen van 17 augustus tot en met 4 september in Nederland tijdens oefening ‘HOT’.

Tijdens deze oefening trainen Chinook en Cougar-transporthelikopters ‘brown-out’ landingen; landingen waarbij een grote zandwolk ontstaat. Deze landingsprocedure vergt uiterste precisie en nauwkeurigheid van vliegers omdat het zicht beperkt is en deels ontnomen wordt.

Blijven trainen
“Dit komt tijdens ons werk regelmatig voor”, benadrukt commandant 300 (Cougar) Squadron, luitenant-kolonel Jorik ter Veer. “Niet alleen in woestijngebieden, maar ook tijdens oefeningen in Europa en zelfs hier in Nederland komen we soms dergelijke situaties tegen. Belangrijk dus om dit te blijven trainen.”

COVID-maatregelen
Normaal gesproken vindt de oefening plaats in het zuiden van Europa, waar de oefencondities warmte en zand/stof optimaal zijn. Door COVID-maatregelen kunnen essentiële trainingen voor helikopterbemanningen op dit moment niet plaatsvinden op de gebruikelijke locaties in het buitenland.

Licenties
Militaire helikopters trainen daarom meer dan normaal in eigen land, zo behouden vliegers hun vaardigheden en licenties om ook in COVID-19-tijden gereed te zijn en blijven voor de grondwettelijke taak van Defensie.

Zandvlaktes
Komende 3 weken worden de verschillende procedures overdag, maar ook in de avond bij duister (week 36) getraind. Dit gebeurt op verschillende zandvlaktes binnen de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Barneveld, Elburg, Epe, Harderwijk, Leusden, Meppel, Nunspeet, Oirschot, Soest, Steenwijkerland, Westerveld en Zeist.

Vliegbewegingen
Defensie spreidt vliegbewegingen zoveel als mogelijk over de diverse oefengebieden in Nederland om het geluid en belasting voor de leefomgeving te spreiden. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

FOK! Wat een weer: een gelukkig weerman + einde hittegolf

Goeiedag!  

Ik ben een gelukkig weerman. De tranen van geluk stromen over mijn wangen op het moment dat ik dit type.   Wat heb ik een mazzel gehad zeg en dat twee dagen na elkaar. Je moet soms even geduld hebben, een beetje mazzel én even goed mopperen. In dat geval zal je rijkelijk beloond worden. 

Zondag had ik de handdoek al bijna in de ring gegooid rond een uur of 7, maar ineens onstonden er een paar zeer actieve onweerscellen precies nabij Haarlem. Het begon met een Arcus met felle windvlagen en rondtollende woeste luchten, maar ik zag in zuidelijke richting een groen-zwarte lucht naderen. Toen dacht ik, dit kan best wat worden. En hoe! De hemelsluizen gingen wagenwijd open, het onweerde aan één stuk door en als klap op de vuurpijl vielen er ook even grote hagelstenen. En dat is iets wat we in het westen niet vaak mee maken!  

Rond een uur of half 9 sloeg er nog een enorme CG+ in, waarvan zelfs ik schrok!  

Uiteindelijk viel er bij mij 50 mm, op een ander meetpunt in Haarlem 47 mm. 

Maar nu komt ie: Hoeveel mazzel kun je hebben? Schiphol had maar 3 mm, Spaarndam 6 mm, Vijfhuizen 18 mm en Bloemendaal 24 mm. En ik? De jackpot. (De tranen stromen weer. )

En dan denk je dat je het al gehad hebt? Nee, we gingen vandaag voor de tweede en derde ronde! Forse buien waren er vandaag weer actief. Wederom in het zuidwesten en westen. In het oosten hadden ze last van bewolking boven Duitsland, maar ook daar zijn een paar buien ontstaan.

Dit alles leverde gisteren hier nog eens 18 mm op, en dat betekent 68 mm in 24 uur. Dit maak ik niet vaak mee en ik ben dus dolgelukkig!

Verder leverde de buien gistermiddag in Noord-Holland tussen de 35 en 50 mm op. Dus mijn 18 valt wel wat tegen.  

Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en dat betekent dat het in het westen wel overwegend droog blijft. In het binnenland ontstaan echter wel enkele regen- en onweersbuien. Of die ook zo heftig worden is nog even te bezien. De maxima liggen tussen een bescheiden 22 graden aan zee tot 25 in Limburg. Dit betekent een EINDE aan de HITTEGOLF van 2020. De Bilt haalt maximaal 24 graden. 

Het was me het hittegolfje wel zeg!

Maar de warme lucht verlaat ons niet meteen. Woensdag en donderdag kan het kwik nog even flink oplopen tot boven de 25 graden. De vraag is alleen of het stabiel genoeg is. Daar hebben we het later wel over. 

Tot ziens.  

( Mopperen, klagen en zeiken helpt dus.

Meer weer op FOK!

 

Onweer bij babylon (Foto: babylon)
Een foto vlak voordat het ging onweren. (Foto: babylon)

 Onweer in de Kop van Noord-Holland (Foto: DJ_Koelkast)
Onweer in de Kop van Noord-Holland (Foto: djkoelkast)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Verschillende gamemodi in Hitman III

IO Interactive heeft meerdere spelmodi aangekondigd die beschikbaar zullen zijn in Hitman III, waaronder de terugkeer van Elusive Targets, Contracts Mode en meer.

De Hitman III-campagnemodus neemt je mee op een avontuur naar uitgestrekte sandbox-locaties en vormt de afsluiting van de "World of Assassination"-trilogie.

Elusive Targets zijn de ultieme Hitman-uitdaging. Je moet een uniek doelwit opsporen, met weinig tot geen hulp van de HUD of Instinct, en een plan bedenken om ze tijdens de vlucht te elimineren. In Hitman III zijn er enkele wijzigingen aan in de Elusive Target-formule die de makers op een later tijdstip zullen onthullen.

In Escalations worden er in elke fase van het contract nieuwe elementen naar je toe gegooid. Vermommingsbeperkingen, extra beveiligingscamera's en andere soorten andere problemen zullen toegevoegd worden.

Play-to-create vormt de kern van de Contract-modus. Kies je eigen doelen, kies hoe je ze wilt elimineren en zorg ervoor dat het allemaal gebeurt. Als je het contract zelf hebt afgerond, daag je vrienden uit om te strijden om de beste score op de scoreborden. Zoekfilters laten je het exacte type contract vinden dat je wilt spelen. Er zijn ook Featured Contracts, waarbij IO Interactive het beste van het beste kiest om door de hele community te worden gespeeld.

Sniper Assassin is toegewijd aan langetermijnopdrachten en geeft je de taak doelen en bewakers te elimineren zonder een alarm te activeren, terwijl je uitdagingen voltooit om je score-multiplier te verhogen. In Hitman III kan Sniper Assassin alleen als singleplayer-ervaring op bestaande maps worden gespeeld.

Hitman III komt in januari 2021 uit voor PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, pc en Stadia.

Hitman III

Man raakt gewond door vallende kat

In China moet je oppassen. Niet alleen voor covidvleermuizen en de overheid, maar ook voor vallende katten, zo blijkt.

Gao Zhengzhong was vrolijk en nietsvermoedend zijn golden retriever aan het uitlaten in zijn woonplaats Harbin, Heilongjiang, toen vanuit het niets een zwart-witte kat bovenop zijn hoofd landde. Gao was op slag bewusteloos en moest 23 dagen in het ziekenhuis doorbrengen. Hij ondergaat nog steeds fysiotherapie en draagt een nek-brace.

De kat bleek afkomstig van zijn bejaarde buurman Mr. Yu, waar hij van het balkon was gevallen. Gao eist schadevergoeding van zijn buurman. Hoe het met de kat gaat is niet bekend, maar die lijkt gewoon op zijn pootjes terecht te zijn gekomen. 

Zelf iets te melden? Klik hier voor de submit!

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt, privacy corona-app nog onvoldoende

De privacy rond corona-app CoronaMelder is nog onvoldoende gewaarborgd. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de minister afspraken moet maken met Google en Apple over de software die zij leveren voor de inzet van de app, dat er een wet moet komen om de inzet van de app goed te regelen en dat duidelijk moet worden dat de servers die de app gebruikt ook veilig zijn. De AP adviseert het kabinet de app pas in te zetten als de adviezen zijn opgevolgd. 

De AP is positief over de ontwikkeling van de app op zichzelf, zegt AP-voorzitter Aleid Wolfsen. ‘Die is duidelijk ontworpen met privacy als uitgangspunt. Met allerlei technische waarborgen voor de privacy van gebruikers, zoals versleuteling van het dataverkeer en het versturen van nepcodes om te voorkomen dat je iets kunt aflezen uit het dataverkeer.’ Maar de app staat niet op zichzelf. De app is afhankelijk van andere technische onderdelen én wetgeving. ‘Daar zitten onze zorgen. Die app is niet alleen wat jij op je scherm ziet, maar ook de techniek van Google en Apple, en ook de servers waar je jouw gegevens heen stuurt. Die app is onderdeel van een systeem. Ook in die andere onderdelen van dat systeem moet de privacy op orde zijn, net zo goed als in de app zelf.’

Gezien de omvangrijke en veelomvattende impact van een Corona-app, is een wet de meest logische basis. Die wet zou moeten regelen dat de minister van VWS de bevoegdheid krijgt deze gegevens te verwerken én zou ook privacywaarborgen moeten bevatten. Wolfsen: ‘Er moet bijvoorbeeld in staan dat je helemaal zelf mag bepalen of je de app wilt gebruiken. Dat betekent ook dat je bijvoorbeeld niet geweigerd mag worden in de horeca als je de app niet op je telefoon hebt staan. En dat je werkgever jou niet mag verplichten de app te gebruiken.’


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #134
preview
Baldur's Gate 3 (early access)
special
Random Pics van de Dag #133
special
Random Pics van de Dag #132
special
Random Pics van de Dag #131
review
Hands-on met de Blue Yeti X: World of Warcraft edition
©FOK.nl e.a.