De Slimste Mens-kijkers starten crowdfunding voor zingende Rossem

Kijkers van het KRO-NCRV-programma De Slimste Mens hebben na de uitzending van afgelopen donderdag een crowdfunding opgezet om presentator en jurylid Maarten van Rossem te laten zingen. Deze actie ontstond na een uitspraak van presentator Philip Freriks.

Tijdens de uitzending vroeg Freriks aan de norse Van Rossem hoeveel geld het zou kosten om hem een keer karaoke te laten zingen. Van Rossem noemde het bedrag van €10.000, waarna kijkers via Doneeractie.nl direct een actie hadden opgezet. "Ik dacht dat ik een belachelijk bedrag noemde", zo laat Van Rossem vandaag aan ANP weten. "Ik had natuurlijk een miljoen moeten zeggen. Maar dat bedenk je te laat."

De actie vindt Van Rossem 'wonderbaarlijk onnozel'. "Ik kan mij werkelijk waar niet voorstellen dat er ook maar één mens bestaat die daar maar 5 cent aan bij wil dragen", aldus Van Rossem. "Ik kan niet zingen. De laatste keer dat ik het deed, was in 1962, toen we tijdens de groentijd werden gedwongen vaderlandslievende, fascistoïde liederen voor te dragen."

Als het totaalbedrag wordt behaald, dan houdt Van Rossem zich wel aan zijn woord. "Ik ben een man van mijn woord. Dus als er 10.000 euro wordt ingezameld, zal ik bij de volgende opnames een liedje gaan zingen."

Maarten van Rossem
Maarten van Rossem