Verken planeten te voet in Elite Dangerous: Odyssey

Frontier heeft aangekondigd dat Odyssey de nieuwste DLC voor hun space-sim Elite: Dangerous wordt. Spelers kunnen in 2021 naast het vliegen met ruimteschepen ook over ontelbare planeten wandelen.

Elite: Dangerous had al oppervlakten van planeten toegevoegd met de Horizons-uitbreiding, maar tot nu toe konden alleen voertuigen over de maan rijden. Dit wordt nu uitgebreid met spelers die de planeten kunnen ontdekken en missies kunnen uitvoeren. Net zoals de missies in de ruimte kun je diplomatieke missies en opdrachten voor bedrijven uitvoeren, wat gepaard kan gaan met first-person combat. Ook zijn er social hubs op alle planeten verspreid waar je werk kan vinden en winkels kan bezoeken.

Verschillende planeten hebben verschillende oppervlakten, en je zal je goed moeten uitrusten met verschillende wapens en armor voordat je de wijde werelden in trekt. Ook staat combat niet op zich en wordt het volgens de aankondiging een episch gevecht waar spelers, SRVs en schepen samen komen. Frontier zegt ook dat deze planeten nieuwe tech bevatten, maar wat dit precies is is nog niet duidelijk.