Fortnite World Cup afgelast vanwege coronavirus

Epic Games, de developer van Fortnite, heeft aangekondigd dat de Fortnite World Cup is afgelast vanwege het coronavirus. Dat maakte de ontwikkelaar bekend op twitter. Competities die online worden gehouden zoals de Fortnite Champion Series Invitational gaan wel door.

Vanwege het coronavirus kiezen veel esportscompetities ervoor om fysieke evenementen af te lassen: Epic Games volgt het voorbeeld van onder andere de Overwatch League, dat nu volledig online plaatsvindt. Fortnite probeert dat ook voor alle events te doen, maar voor een mondiaal event zoals de World Cup is dat lastiger: er is geen crossplay voor servers uit verschillende regios. Mocht er wel één centrale server worden gekozen, dan zouden deelnemers die niet uit die regio komen een hogere ping hebben - en in een game zoals Fortnite waarin elke frame telt zou dat oneerlijk zijn.

Er was nog geen datum voor de Fortnite World Cup dit jaar, maar veel spelers gingen er van uit dat het tijdens de zomer georganiseerd zou worden. Het zou de tweede editie zijn van het "WK Fortnite": vorig jaar won de zestienjarige Kyle "Bugha" Giersdorf de wereldtitel en 3 miljoen dollar in de solos-catagorie.