Ys: Memories of Celceta verschijnt op PS4 op 19 juni

Marvelous Europe laat weten dat Ys: Memories of Celceta Remaster op 19 juni 2020 op PlayStation 4 wordt uitgebracht.

De game wordt ontwikkeld door Nihon Falcom en is oorspronkelijk uitgebracht voor PlayStation Vita. De PlayStation 4-versie van Ys: Memories of Celceta ondersteunt 60 FPS met full HD-graphics en aangepaste besturing om de touch-elementen van de PlayStation Vita te vervangen. De game ondersteunt ook dual audio, waardoor de game kan worden gespeeld met de Engelse of de originele Japanse stemmen. Mocht je Japans roestig zijn, dan is er ondertiteling in het Engels.

Naast de releasedatum heeft Marvelous Europe ook duidelijkheid verschaft over de Europese en Australische release van Ys: Memories of Celceta. Terwijl Amerika een fysieke Special Edition krijgt, moeten wij het doen met een standaard editie voor €29.99. Als troost is er een Digital Deluxe Edition in de PlayStation Store. Daarin zit een digitale versie van de soundtrack-cd die in de Amerikaanse fysieke Special Edition te vinden is en een nooit eerder uitgebracht PS4-theme met artwork en muziek uit de game. Het originele theme dat bij de Japanse release hoorde, wordt ook gratis beschikbaar gesteld bij de release.

In Ys: Memories of Celceta speel je Adol Christin. Wanneer hij wakker wordt herinnert zich niets anders dan zijn naam. Hij komt terecht in de stad Casnan, een grensdorp aan de rand van een enorm woud vol met monsters. Een inwoner genaamd Duren beweert hem te kennen, en samen gaan ze de plaatselijke mijn van monsters ontdoen. Dit is het begin van een avontuur om het complete woud in kaart te brengen en Adols geheugen terug te krijgen.