Politie maakt einde aan 'pokertoernooi tegen de verveling'

Een 31-jarige Tilburger heeft zondagnacht in strijd met de coronamaatregelen in zijn woning in Tilburg voor 22 vrienden een pokertoernooi georganiseerd. Er is tegen de hem als organisator proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn pokervrienden zijn bekeurd. Er is circa 12000 euro aan contant geld in beslag genomen. De herkomst van het geld wordt in het kader van witwassen onderzocht. De politie kwam door een anonieme melding over een mogelijk vuurwapengevaarlijk persoon in de tuin bij het pand uit.

De politie kreeg zondag 19 april 2020 omstreeks 04.05 uur een anonieme melding dat in de tuin van een woning in de wijk Oud-Zuid een man met een vuurwapen liep. Agenten gingen direct ter plaatse. Het betrof een groot vrijstaand huis te zijn met drie verdiepingen. Agenten zagen dat er meerdere personen in het pand aanwezig waren. Bij nader onderzoek bleek dat er inclusief de eigenaar van de woning 23 mensen aanwezig waren en dat ze bezig waren met een pokertoernooi. Op de begane grond stond een pokertafel. Ook was er voorzien in de catering met warmhoudbakken, salades en snacks. Alle mensen werden op grond van de Wet Wapens en Munitie gefouilleerd. Er werd echter geen wapen aangetroffen.

Alle gasten hebben een bekeuring gekregen vanwege het overtreden van de noodverordening die is opgesteld door de burgemeester van Tilburg in verband met het Corona virus. De eigenaar heeft als organisator een proces-verbaal gekregen. Hij had het feest ondanks de geldende corona maatregelen, zo vertelde hij, uit verveling voor zijn vrienden georganiseerd.