Aanhoudingen voor vernielingen in Urk

De politie heeft drie aanhoudingen verricht in het onderzoek naar vernielingen bij het gemeentehuis aan de Singel in Urk. Op zaterdagavond 15 februari, pleegde een groep jongeren deze vernielingen. Tijdens deze ongeregeldheden werd er voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder andere de ruiten van het pand en een bushokje. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk en stenen en er werd met wapens in de lucht geschoten.

De recherche is direct een onderzoek gestart en heeft iedereen, die meer over de gebeurtenissen wist, opgeroepen zich te melden. Afgelopen week zijn drie Urkers van 17, 18 en 21 jaar aangehouden voor het schieten en zijn er bij doorzoekingen onder andere vuurwapens aangetroffen. Zij zijn op 12 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris en onder strikte voorwaarden, zoals een avondklok en contactverbod, geschorst. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie zoekt nog steeds jongeren voor hun betrokkenheid bij de vernielingen en doet een dringende oproep aan degenen die op 15 februari vernielingen hebben gepleegd aan het gemeentehuis en het bushokje om zich te melden.