Toch nog individueel goud voor biatleet Bø op slotdag WK

In het Italiaanse Antholz is zondagmiddag het wereldkampioenschap biatlon alweer afgesloten. Het twaalfde en laatste evenement was de massastart bij de mannen, waar een van de favorieten toch wel oppermachtig was en op het laatste moment alsnog individueel WK-goud pakte.

Jakov Fak begon indrukwekkend en nam na de eerste schietbeurt de leiding, gevolgd door dertien andere foutloze mannen - waaronder de Noorse gebroeders Tarjei en Johannes Thingnes Bø, hun landgenoot Johannes Dale en de Duitser Benedikt Doll. Op Simon Desthieux na gingen de Fransen allemaal de fout in: Martin Fourcade, Emilien Jacquelin en Quentin Fillon Maillet moesten een strafronde draaien en door die achterstand besloten de Noren het tempo voorin alvast behoorlijk op te voeren.

De tweede schietbeurt leverde erg veel missers op, maar niet voor het Noorse trio Bø, Bø en Dale. Ook Desthieux bleef foutloos en op een handvol seconden van de Noren volgde hij, met zijn Franse landgenoten Fillon Maillet en Jacquelin achter zich aan - Fourcade moest nog eens de strafronde in. Bij de derde schietbeurt ontdeed Johannes Thingnes Bø zich met nog eens vijf treffers van de rest, Fillon Maillet volgde met een extra misser op zeventien seconden, vlak voor de nog altijd foutloze Desthieux en Tarjei Bø, die één keer miste. Jacquelin en Fourcade volgden op tien seconden van Tarjei Bø.

Johannes Thingnes Bø maakte geen enkel foutje bij de laatste schietbeurt en ging dan toch nog op weg naar individueel goud op dit WK. Fillon Maillet trof vier keer, maar door de missers achter hem kwam zijn zilver niet meer in gevaar. Jacquelin en Tarjei Bø kwamen vroeg in de slotronde bij elkaar en begonnen aan een slooppartij om brons, die gewonnen werd door Jacquelin.