Skicrosser verslaat hartinfectie en wint in World Cup na 9 jaar

In het Zweedse Idre Fjäll stonden in het weekeinde niet één, maar twee World Cup-wedstrijden op het programma voor de skicrossers. Van de eerste wedstrijden hadden we al verslag gedaan en omdat het zo'n mooie sport is bij dezen ook een verslag van de tweede wedstrijd.

Vrouwen
De vier finalisten waren precies hetzelfde als op dag één: olympisch kampioene Brittany Phelan en wereldkampioene Marielle Thompson uit Canada, thuisfavoriete Sandra Näslund en de ervaren Zwitserse Fanny Smith, die wedstrijd één won. De beste start was nu voor Näslund, zoals zo vaak, waarbij ze Thompson achter zich aan kreeg.

Smith haakte aan en opende de aanval op de leidsters, Phelan moest knokken om er überhaupt bij te komen. Näslund sloeg een aanval af van Smith, die op het laatste stuk nog wonderbaarlijk overeind bleef en tweede werd. Thompson werd gepasseerd door Phelan, maar knokte zich toch weer terug en eindigde alsnog op het podium.

De vrouwenfinale

Mannen
Ryan Regez uit Zwitserland, de winnaar van een dag eerder, nam het op tegen de Canadese olympisch kampioen Brady Leman, diens landgenoot en World Cup-leider Kevin Drury en de toch wel wat verrassende Duitser Daniel Bohnacker. De Duitser pakte brutaal de leiding bij de start, met een strijdende Drury en Regez achter zich aan.

Bohnacker hield in het bochtige deel de leiding, maar Drury ging er in de laatste bocht onderdoor. Op het laatste rechte stuk vol sprongen kwam alles weer erg dicht bij elkaar, maar het was Bohnacker - dit seizoen teruggekeerd na een hartinfectie - die na ruim negen jaar (!) éindelijk zijn tweede World Cup-zege pakte, vlak voor Drury, Regez en Leman.

De mannenfinale