Van Gerwen over WK-sensatie Sherrock: "Ze heeft nog niets gewonnen"

Michael van Gerwen is niet verbaasd over de goede prestaties van Fallon Sherrock op het WK darts. De drievoudig wereldkampioen wijst er wel op dat de 25-jarige Engelse nog niets gewonnen heeft en niet hoeft te rekenen op een andere behandeling.

Sherrock schreef vorige week geschiedenis door als eerste vrouw ooit een partij op het WK tegen een man te winnen. Ze versloeg in de eerste ronde Ted Evetts. In de tweede ronde wist ze ook Mensur Suljovic naar huis te sturen. Van Gerwen is niet verbaasd over het goede spel van Sherrock.

"Fallon doet het geweldig, maar ze heeft nog niks gewonnen", aldus de drievoudig wereldkampioen tegen de Engelse vrouwensportwebsite Newschain. "Iedereen maakt er een grote zaak van, maar ik weet al lang waar ze toe in staat is. Ik ben niet verbaasd door haar succes."

Van Gerwen en Sherrock kunnen elkaar op de finale op Nieuwjaarsdag tegenkomen. "Nu ze meedoet met de mannen, zal ze net als de andere mannen behandeld worden. Ze is een fenomenale speler, hopelijk kom ik haar nog tegen in dit toernooi. Maar als dat gebeurt, geef ik gewoon alles tegen haar. Ik ben hier om de wereldtitel te pakken en daarvoor moet ik iedereen verslaan."

Het WK gaat vrijdag verder. Titelverdediger Van Gerwen speelt in die avond tegen Stephen Bunting. Sherrock speelt vrijdagmiddag in de derde ronde tegen Chris Dobey.