De Vries schrijft Nederlandse racegeschiedenis met Formule 2-titel

Nyck de Vries heeft zich laten kronen tot kampioen in de Formule 2. De 24-jarige Fries won op indrukwekkende wijze de hoofdrace in het Russische Sochi en daarmee kon de titel hem niet meer ontgaan. De Vries is de eerste Nederlandse kampioen ooit in de klasse direct onder de Formule 1.

Vanaf poleposition ging De Vries er als een speer vandoor, gevolgd door titelconcurrent Nicholas Latifi. Callum Ilott, Lucas Ghiotto, Zhou Guanyu, Louis Deletraz en Mick Schumacher volgden, terwijl de race al in de eerste ronde voorbij was voor thuisheld Artem Markelov, de vervanger van de op Spa-Francorchamps zo tragisch overleden Anthoine Hubert.

Ghiotto opende na een paar ronden met succes de aanval op Latifi, Zhou kreeg wegens het afsnijden van een bocht vijf seconden aan de broek. Ghiotto's mediumbanden kwamen lekker op temperatuur en na vijf ronden ging de Italiaan zonder veel moeite voorbij de op supersofts rijdende leider De Vries. De Nederlander en Latifi kwamen na zes ronden naar binnen voor een nieuw setje mediumbanden, terwijl De Vries' teamgenoot Nikita Mazepin een fraai duel uitvocht met Schumacher.

Met vier ronden te gaan maakte Ghiotto eindelijk zijn stop, waarbij hij terugviel tot achter De Vries, Latifi én Deletraz. De Italiaan probeerde nog volle bak aan te vallen, maar dat leverde uiteindelijk niks meer op dan een vierde plek. De Vries reed onbedreigd naar een knappe zege en verzekerde zich zo van de titel, Latifi en Deletraz completeerden het podium.