Volleybalsters boeken simpele World Cup-zege op Kameroen

De Nederlandse volleybalsters hebben bij de strijd om de World Cup in Japan eenvoudig gewonnen van Kameroen. Na drie overwinningen en twee nederlagen kende Oranje geen problemen met Kameroen. Het werd 3-0. De setstanden waren 25-15, 25-14 en 25-18.

In Hamamatsu kwam de ploeg geen moment in de problemen. Celeste Plak was de topscoorder met 17 punten, gevolgd door Juliët Lohuis (15). De ploeg van bondscoach Jamie Morrison staat nu vierde in de ranking van de twaalf landen die meedoen in Japan. Kameroen staat elfde en heeft pas twee sets gewonnen.

Morrison gebruikt het toernooi vooral om de ploeg verder voor te bereiden op het olympisch kwalificatietoernooi in januari. Na twee gemiste mogelijkheden is dat de laatste kans deelname in Tokio 2020 af te dwingen. Maandag spelen de volleybalsters tegen Zuid-Korea.

De World Cup is een toernooi met de twee beste landen per continent plus wereldkampioen Servië en gastland Japan. Het toernooi wordt voor de twaalfde keer op rij in Japan georganiseerd. In het verleden werden er via dit toernooi startbewijzen vergeven voor de Olympische Spelen. Dit jaar is het alleen om de eer, premies en rankingpunten.