KT Racing vertelt meer over leveldesign en physics van WRC 8

Bigben en KT Racing bieden ons een nieuwe blik achter de schermen van WRC 8, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship. Via twee lief-dagboeken vertellen Amaury Beyris, art director bij KT Racing, en Jérémy Lolieux, physics designer, meer over het level-design en de physics van de game.

In de eerste video over level-design, vertelt Amaury Beyris over elke stap in het proces van het creëren van een rally. Van het raadplegen van de database tot het bereiken van een 1:1-schaal en reproduceren van herkenningspunten, elk detail is belangrijk voor het nabootsen van het uiterlijk en de sfeer van de speciale stages en rally’s. WRC 8 bevat ook de unieke terreinkenmerken en weersomstandigheden van elk land, en hebben deze een realistische invloed op het racen, de wagen set-up, bandenkeuze en nog veel meer.

In de tweede video vertelt Jérémy Lolieux over enkele van de belangrijkste physics-verbeteringen in WRC 8, vergeleken met de vorige editie. Dankzij de samenwerking met Citroën Racing-monteurs en rallycoureurs, konden de ontwikkelaars de physics engine opnieuw ontwerpen en verfijnen voor de meeste aspecten van de wagen: transmissie, differentiëlen, turbo, grip, gedrag van ophanging en banden, enz. Door al deze elementen in het spel te verwerken en voorspelbaar rijgedrag te creëren, kunnen spelers genieten van een realistische ervaring en meer intuïtieve controle over de auto.

WRC 8 heeft nieuwe off-road physics voor alle ondergronden, een compleet herziene Career Mode, extreme en dynamische weersomstandigheden, 52 teams, 14 landen, meer dan 100 speciale stages, wekelijkse uitdagingen en een eSports-stand. 

WRC 8 verschijnt op 5 september 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en pc en in november voor Nintendo Switch.