Na Dumoulin vertrekt ook talent Kämna bij Team Sunweb

Na Tom Dumoulin vertrekt ook Lennard Kämna bij wielerploeg Team Sunweb. De 22-jarige talentvolle Duitser heeft een tweejarig contract ondertekent bij BORA-hansgrohe.

Kämna reed sinds 2017 voor Sunweb. In zijn eerste seizoen bij de Duits-Nederlandse ploeg werd hij met de ploeg wereldkampioen in de ploegentijdrit. In de wedstrijd voor beloften op het WK werd hij tweede. Vorig seizoen had de Duitser te kampen met diverse fysieke problemen en stopte tijdelijk met het rijden van wedstrijden. In de Tour de France van dit jaar maakte hij met twee top zes plaatsen in bergetappes indruk.

“Ik denk dat het tijd was voor mij om de volgende stap te nemen”, aldus Kämna. “Alles bij BORA is extreem professioneel, waardoor ik me optimaal kan ontwikkelen. Mijn jaren bij Team Sunweb waren ontzettend waardevol en ik ben de ploeg daar erg dankbaar voor.”

“Lennard is een geweldig talent en zal bij aardig wat ploegen op het lijstje hebben gestaan”, zegt Ralph Denk van BORA-hansgrohe. “Daarom ben ik alleen maar blijer dat hij bij ons heeft getekend. Het was indrukwekkend om hem in de laatste week van de Tour bezig te zien. Ik ben benieuwd waar hij over een paar jaar staat.”