Politie onderzoekt steekincident centrum Almere

De politie Midden-Nederland onderzoekt het steekincident gistermiddag in het centrum van Almere. Rond tien voor twee werd in de Blekerstraat een man neergestoken. Hij is ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis. Na de steekpartij vluchtten vijf verdachten weg. De politie zette onder meer een helikopter in om hen te vinden, maar tot nu toe zonder resultaat. De politie hoopt dat omstanders belangrijke informatie kunnen verschaffen aan het opsporingsteam.

Getuigenoproep
De politie wil graag met iedereen spreken die meer kan vertellen over wat er gisteren in het centrum van Almere is gebeurd: "Waarom ontstond er een vechtpartij waarbij is gestoken en wie waren er bij dit incident betrokken? Waar zijn de vijf mannen die na de steekpartij wegvluchtten? Mogelijk zijn er mensen die de betrokken mannen goed hebben gezien en die een signalement kunnen verstrekken. Iedereen die de politie meer kan vertellen, wordt dringend verzocht te bellen met 0900-8844 of anoniem te bellen met 0800-7000. Ook personen die beschikken over camerabeelden kunnen de politie bellen."

Getuige gezocht: blonde man op fiets
In het bijzonder spreekt de recherche graag nog met een belangrijke getuige. Het gaat om een blonde man die kort voor het steekincident de Blekerstraat in fietste met een kind op een aanhangfietsje. Hij raakte op het zebrapad in een woordenwisseling met een jongen uit de groep die vervolgens bij het steekincident betrokken was. Daarna fietste hij door over de Blekerstraat in de richting van de Olstgracht. De recherche hoopt dat deze getuige contact zoekt met het opsporingsteam via 0900-8844.