Multiplayer Call of Duty: Modern Warfare onthuld

Activision en Infinity Ward hebben vandaag de multiplayer trailer van Call of Duty: Modern Warfare aan het publiek gepresenteerd.

De eerste details over de Modern Warfare multiplayer worden vandaag tijdens de wereldwijde livestream onthuld door enkele van de bekendste streamers ter wereld, waarbij kijkers een eerste blik kunnen werpen op de nieuwe online multiplayer. Spelers kunnen de game volgende maand al zelf ervaren tijdens de Modern Warfare-beta.

De multiplayer biedt een snelle close-quarters 2 vs. 2-ervaringen in Gunfight, traditionele 6 vs. 6 multiplayer gameplay en gevechten die 10 vs. 10 of zelfs 20 vs. 20 ondersteunen. Ook zijn er maps en gevechten voor nog meer spelers, zoals de nieuwe Ground War, een grootschalige modus, waarbij meer dan 100 spelers tegelijk kunnen strijden. En dat is nog maar het begin voor Modern Warfare fans.

Met een geheel nieuw arsenaal aan wapens en veel aanpassingsruimte via het nieuwe Gunsmith systeem, kunnen spelers hun multiplayer personages uitrusten voor ieder gevecht. Call of Duty: Modern Warfare heeft nieuwe gameplaymechanieken zoals kogelpenetratie, gun mounting, deurdoorbraak en ‘night vision’ multiplayer-maps met nachtkijkers (NVG's), voor een nieuwe tactische ervaring.

“Met Modern Warfare is het ons doel om alle spelers vanaf Day One te verzamelen om samen te spelen”, zegt Patrick Kelly, creative director en co-studiohoofd bij Infinity Ward. “We hebben de traditionele season pass afgeschaft; in plaats daarvan leveren we een mix van gratis maps en content na de lancering en ontwikkelen we de game voor crossplay. We zijn de game nu live aan het testen, waarbij fans het volgende maand ook zelf kunnen testen in de beta. Dit is een nieuwe start voor de Call of Duty multiplayer en daar blijft het niet bij, want we kunnen nauwelijks wachten om de volgende spannende onthullingen met onze fans te delen.”

Naast de onthulling van de multiplayer, heeft Infinity Ward ook de open beta van Call of Duty: Modern Warfare aangekondigd met crossplay testen tijdens weekend 2. Dan krijgen fans de kans om hands-on de game te spelen voordat hij op 25 oktober wordt gelanceerd. De game is nu verkrijgbaar via pre-order voor early access tot de Modern Warfare-beta.

PlayStation 4 exclusieve beta

  • 12 -13 september (PlayStation 4)
  • 14 – 16 september (PlayStation 4)

Beta met crossplay-testen

  • 19 – 20 september (pc en Xbox One; open beta, PlayStation 4)
  • 21 – 23 september (PlayStation 4, pc, Xbox One)

Ons doel voor Modern Warfare was om een compleet nieuwe ervaring te ontwikkelen, met een multiplayer die realistisch aanvoelt, meer variatie biedt en waarbij spelers de mogelijkheid hebben om dingen naar wens aan te passen", zegt Geoff Smith, multiplayer gameplay director bij Infinity Ward. "Het doel van ons design is ervoor te zorgen dat gamers plezier beleven door telkens weer met hun vrienden te spelen, met actie die zowel verfrissend als vertrouwd aanvoelt voor de spelers.

Call of Duty: Modern Warfare wordt op 25 oktober 2019 wereldwijd uitgebracht op pc, PlayStation 4 en Xbox One.