Ook vandaag tientallen vluchten van en naar Schiphol geannuleerd

De storing in het tanksysteem van Schiphol mag dan verholpen zijn, ook vandaag nog zullen reizigers rekening moeten houden met vertragingen en geannuleerde vluchten, zo meldt AT5.

Alleen al bij KLM zijn er vandaag 12 intercontinentale en 37 Europese vluchten geschrapt. De luchtvaartmaatschappij zegt druk in de weer te zijn alles weer op te starten en passagiers om te boeken. Reizigers van wie de vlucht is geannuleerd, wordt aangeraden niet naar de luchthaven te komen. Gisteren zorgde de storing bij KLM voor minstens 180 geannuleerde vluchten.

De annuleringen en vertragingen houden aan doordat het aantal van 300 geschrapte vertrekkende en aankomende vluchten niet zomaar is ingelopen. Reizigers wordt geadviseerd vertrek- en aankomsttijden goed in de gaten te houden en rekening te houden met gewijzigde reistijden.

Slapen op veldbedden
Zo'n 1300 reizigers dit gisteren niet konden vertrekken vanwege de storing, hebben de nacht op het vliegveld doorgebracht op een veldbed. Deze bedden werden neergezet in de vertrekhal achter de beveiliging. Ook werden gedupeerde reizigers door vliegmaatschappijen ondergebracht in hotels.

De storing bij het bedrijf Aircraft Fuel Supply, dat verantwoordelijk is voor hij bijtanken van vliegtuigen, begon gisteren om 13:00 uur. Om 21:30 uur was het probleem uiteindelijk verholpen.