Eerste trailer voor The Shining-vervolg Doctor Sleep

Kleine jochies worden groot. Te groot om op kleine driewielers door het Overlook Hotel te fietsen, om precies te zijn. Het boek Doctor Sleep van Stephen King vertelt over een volwassen Danny Torrance, uit The Shining, en is dus een vervolg op dat boek. De verfilming van het boek is logischerwijs een vervolg op Stanley Kubricks The Shining uit 1980. Hiervoor is nu de eerste trailer vrijgegeven.

Ondanks dat hij nog steeds getekend is door het trauma dat hij heeft opgelopen als kind in het Overlook, heeft Dan Torrance iets van rust weten te vinden. Maar aan die rust komt abrupt een einde wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave, beter bekend als het “licht”. Wetende dat Dan over dezelfde krachten beschikt, vraagt Abra hem om hulp tegen de meedogenloze Rose the Hat en haar volgers, The True Knot. Zij nemen het licht van onschuldigen af in hun zoektocht naar onsterfelijkheid. Door een onwaarschijnlijk bondgenootschap te vormen, raken Dan en Abra betrokken bij een wrede strijd op leven of dood met Rose. Abra’s onschuldigheid en onbevreesde omarming van haar licht dwingen Dan om zijn eigen krachten te gebruiken zoals hij dat nog nooit eerder heeft gedaan. Waardoor hij zijn angsten onder ogen moet komen en de geesten uit het verleden opnieuw moet laten ontwaken.

Doctor Sleep is geregisseerd door Mike Flanagan, die vorig jaar verantwoordelijk was voor de horrorserie The Haunting of Hill House op Netflix. Ewan McGregor speelt de volwassen Danny Torrance. Andere rollen zijn er voor Rebecca Ferguson, Carl Lumbly, Emily Alyn Lind en Kyliegh Curran, in haar speelfilmdebuut, as Abra.

De film is te zien vanaf 7 november.