Den Dolder-patiënt is terecht

De gezochte 43-jarige man, die verbleef op een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder, is terecht. Hij werd herkend door mensen die zijn foto bij het opsporingsbericht van politie hadden gezien. De man keerde zaterdag 1 juni 2019 niet terug van zijn toegekende verlof.

Rond 13:30 uur werd hij herkend door publiek dat hem zag lopen. De politie werd ingeschakeld die hem aanhield en vaststelde dat het inderdaad de betreffende gezochte man was. Hij wordt op korte termijn overgebracht naar de kliniek in Den Dolder. De familie is op de hoogte gebracht door de familieagent dat hij weer terecht is.

De man zat in de kliniek na een veroordeling voor een mishandeling en een valse bommelding. De man was op grond van artikel 37 van het wetboek van strafrecht voor de periode van een jaar in een kliniek in Den Dolder geplaatst.  Zaterdag startte een onderzoek door politie naar zijn mogelijke verblijfplaats. Daarbij werd in de afgelopen dagen zijn foto gepubliceerd. Door oplettend publiek werd hij gelukkig herkend en kon hij worden aangehouden.