OM eist opnieuw 28 jaar en TBS tegen Michael P.

Michael P. staat vandaag in Arnhem opnieuw voor de rechter, nadat hij vorig jaar tot 28 jaar cel en tbs werd veroordeeld voor de verkrachting en moord op Anne Faber. Michael tekende hoger beroep tegen het vonnis omdat hij een lagere straf wil. Volgens eigen zeggen is hij bij zijn arrestatie mishandeld. 

Ook is hij van mening dat hem tijdens het eerste proces onrecht is aangedaan, waardoor er vanuit de politiek en media druk gelegd werd op de rechtbank om een hoge celstraf op te leggen. Tijdens dit proces zullen onder meer de vader en de vriend van Anne Faber gebruik maken van hun spreekrecht. 

Update 16:50 uur
Het OM heeft in het hoger beroep opnieuw 28 jaar cel met TBS geëist. P. mikte op strafverlaging omdat hij bij zijn arrestatie 'gemarteld' zou zijn, waardoor hij nu nog steeds last van zijn schouder zou hebben en tennissen hem minder goed zou afgaan. Ook zou hij er last van hebben als hij op z'n rechterzij slaapt.

Michael P. wordt ook vervolgd voor mishandeling van vijf medewerkers en beveiligers van het Pieter Baan Centrum. “Geweld tegen beroepsuitoefenaars heeft vaak ingrijpende gevolgen omdat zij zich in hun werkomgeving niet meer veilig voelen. Alleen al daarom dienen deze feiten meegenomen te worden bij het uiteindelijke oordeel van het hof”, aldus de advocaat-generaal. Het proces gaat morgen verder.