Stoffelijk overschot opgevist uit recreatieplas

Maandagochtend rond half elf troffen de politie op aanwijzing van een getuige het stoffelijk overschot van een man aan in recreatieplas Aquabest in Best. Tot op dit moment is nog niet bekend wie de man is en hoe hij om het leven is gekomen. 

Een woordvoerder van de politie: "Na het aantreffen van de man zijn wij direct gestart met een onderzoek naar de mogelijke toedracht hoe hij in het water terecht is gekomen. De man lag mogelijk al enkele dagen in het water. Het lichaam werd overgebracht naar een mortuarium en is daar verder onderzocht. Voorlopig zijn uit ons onderzoek geen aanwijzingen gekomen die er op duiden dat de man het slachtoffer werd van een misdrijf. Het is echter nog wel te vroeg om dit helemaal uit te kunnen sluiten. De prioriteit is nu om erachter te komen wie de man is. Daarvoor gebruiken we onder andere zijn vingerafdrukken."

Hij vervolgt: "We kunnen niet uitsluiten dat van de man in de omgeving van de recreatieplas mogelijk spullen of kleding ligt. Mocht iemand zich herinneren iets te hebben zien liggen of als u in de komende tijd nog iets vindt, neem dan contact met ons op. Heeft u andere informatie die ons misschien op het spoor van zijn identiteit kan zetten horen we het ook graag. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor verdachte situaties nabij de recreatieplas, waarvan u met de kennis van nu vermoedt dat het met de dood van de man te maken kan hebben."

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844, of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.