'Twee nieuwe personages en wallrunning naar Apex Legends'

Nieuwsgierige gamers hebben in de afgelopen dagen wat opvallende dingen gevonden tijdens het doorspitten van de bestanden van de nieuwe battle royale-hit Apex Legends. Uit bestandsnamen van geluidsfragmenten in de game lijkt te zijn op te maken dat twee nieuwe 'Legends' hun opwachting maken: Octane en Wattson.

Al langer bekend was dat er mogelijk ook het zogenaamde wallrunning naar Apex Legends komt, een gerucht dat opnieuw bevestigd werd bij de analyse van de twee nieuwe namen. Wallrunning is een vaardigheid die al aanwezig was in de Titanfall-games afkomstig van ontwikkelaar Respawn. Een hint naar wallrunning werd eerder al gevonden bij de bestaande legends.

Uit de bestandsnamen vallen verder nog aanwijzingen te halen die betrekking hebben op hun vaardigheden. Zo zou Octane over een stimpack beschikken, waarschijnlijk om zichzelf te kunnen healen of bepaalde boosts te kunnen activeren. Bij Wattson werd het woord "Tesla Trap" aangetroffen, mogelijk om vijanden te kunnen elektrocuteren. Een bestaand personage, Caustic, beschikt ook al over een (gifgas)val om nietsvermoedende vijanden schade toe te brengen, dus mogelijk wordt de trap van Wattson op een andere manier vormgegeven. 

Apex Legends verscheen op 4 februari gratis voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Binnen 24 uur werden er tweeënhalf miljoen unieke spelers geregistreerd, na een week waren dat er 25 miljoen. De game haalt inkomsten uit microtransacties en volgens ontwikkelaar Respawn is het plan om de nieuwe battle royale-titel lang interessant te houden door voortdurend nieuwe elementen toe te voegen.