Apex Legends passeert 25 miljoen spelers in een week

De nieuwe battle royale-game Apex Legends heeft inmiddels de 25 miljoen spelers ruimschoots gepasseerd. Het spel verscheen op 4 februari gratis voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Apex Legends komt uit de koker van Respawn Entertainment, bekend van de uitstekende Titanfall-games. Qua opzet is het spel vergelijkbaar met andere populaire BR-games zoals PUBG, Fortnite en Call of Duty Blackout. Teams van drie springen uit een vliegtuig en moeten na de landing zo snel mogelijk wapentuig en uitrusting zien te vinden om elkaar vervolgens af te maken in een massale strijd terwijl een steeds kleiner wordende cirkel het gebied waarbinnen gevochten wordt langzaamaan afbakent.

Respawn weet echter wel flink te innoveren binnen de kaders van het BR-principe, zo wordt er een soort Overwatch-twist aan gegeven door unieke helden met unieke vaardigheden als personages beschikbaar te stellen. Daarnaast heeft de game een heleboel mogelijkheden voor 'smart comms' in huis, manieren om teamgenoten zonder microfoon toch te kunnen wijzen op bijvoorbeeld de aanwezigheid van munitie, wapens of andere POI's, of juist om daar om te vragen. Verder is het dus ook niet mogelijk om met meer of met minder dan drie spelers aan een ronde te beginnen.

In de eerste week na zijn release wist Apex Legends al de 25 miljoen spelers/downloads aan te tikken, met ruim 2 miljoen spelers die tegelijkertijd bezig waren. Vooral onder streamers op Twitch viel de populariteit buitengewoon op, waarbij Fortnite voor het eerst in tijden is verslagen qua hoeveelheid kijkers. Apex Legends werd maar liefst 11 miljoen uren meer bekeken dan Fortnite in de eerste week.