Eerste World Cup-zege biatleet Christiansen

Biatleet Vetle Sjåstad Christiansen heeft voor het eerst in zijn loopbaan een World Cup-wedstrijd gewonnen. De 26-jarige Noor was in het Amerikaanse Soldier Hollow de beste op de sprint.

Christiansen schoot foutloos, maar moest het uit zijn kleine teen trekken om Simon Desthieux te verslaan. De Fransman had één misser geschoten en was op de latten sneller dan Christiansen, die in de slotronde zijn voorsprong leek te verspelen. Toch hield hij stand en met 1,3 seconden voorsprong pakte de Noor de leiding en, zo bleek, de winst.

Roman Rees deed nog een late aanval op de winst van de Noor, maar de Duitser ging bij het staand schieten één keer de fout in. Dat zou hem prima zijn eerste zege ooit gekost kunnen hebben: hij werd op 22,4 seconden derde, zijn eerste podiumplaats ooit in de World Cup, waarmee hij landgenoot Erik Lesser op een goede halve seconde van het podium duwde.

De dit seizoen zo oppermachtige Noor Johannes Thingnes Bø schoot liggend foutloos, maar staand wist hij slechts één van de vijf schijven te raken. Op de latten was hij echter weer eens dusdanig snel dat hij toch nog gevaarlijk werd: op 41 seconden pakte Bø de vijfde plek.