Ricciardo verwacht zware tegenstand van Hülkenberg

Ondanks dat Formule 1-coureur Nico Hülkenberg nog een blanco score heeft wat betreft podiumplaatsen verwacht zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo een zware tegenstander aan de Duitser te krijgen.

Hülkenberg wordt al jaren gezien als een van de betere coureurs in de F1, toch kreeg de 31-jarige coureur nog nooit een kans bij een absoluut topteam. Ricciardo kreeg die kans wel en won in zijn vijf seizoenen bij Red Bull Racing zeven races en scoorde 29 podiumplaatsen. Dat verschil in succes is geen garantie voor de toekomst benadrukt de Australiër.

“Ik neem veel van de hoogtepunten met me mee. Dat zelfvertrouwen neem ik mee naar Renault”, vertelt Ricciardo aan Motorsport.com. “En dat heb ik ook nodig vanwege Nico. Iedereen in de Formule 1 kent zijn kaliber. De buitenwacht kan denken dat hij iets van tweehonderd races gereden heeft en nooit op het podium stond, maar wij weten allemaal dat hij niet zo'n rijder is. Dus ik weet dat ik alles in moet zetten. Niet alleen om hem te verslaan maar ook om de progressie van het team te versnellen.”

Ondanks dat afgelopen seizoen er een was van veel teleurstellingen won hij ook de Grand Prix van Monaco en boekte daarmee zijn mooiste zege uit zijn carrière: “Dat draag ik voor altijd met me mee want de nasleep daarvan was het grootste hoogtepunt dat ik ooit gekend heb. Toen ik op die dag terugliep naar het Energy Station nadat ik alle pers te woord had gestaan en iedereen zag… Het was bomvol en ik kreeg een staande ovatie. Ik was zo trots dat iedereen zo blij voor me was. Ik doe dit voor mezelf, deze sport, en ik stop op de dag dat ik het niet meer leuk vind. Het was geweldig dat ik die dag zoveel mensen blij maakte. Op dat moment voelde ik dat ik het niet alleen voor mezelf doe.”