JOVD op bezoek bij GroenLinks Groningen

Gaskachels, slechte isolatie en enkel glas; en dat bij GroenLinks Groningen. Op maandag 19 november heeft de JOVD Groningen een zetje in de goede richting aan GroenLinks gegeven, er is een rol isolatiemateriaal aangeboden aan de GroenLinks afdeling in de stad. De liberale jongeren zijn ervan overtuigd dat verandering bij eenieder zelf begint.

De jonge liberalen kwamen er tijdens een bezoek aan het GroenLinks pand, tot hun spijt, achter dat het pand verre van goed geïsoleerd is. Dit is zeer opmerkelijk aangezien GroenLinks dé partij is die hier het goede voorbeeld in zou moeten geven, gelet op hun standpunten.

In het verkiezingsprogramma van GroenLinks geven ze aan dat zo veel mogelijk woningen en gebouwen moeten worden verduurzaamd. GroenLinks is bijvoorbeeld fel tegenstander van de boringen naar aardgas. De JOVD vindt het dan ook ontzettend tegenstrijdig dat uitgerekend GroenLinks hun pand laat verwarmen door middel van gaskachels.

Het zou goed zijn als GroenLinks zo snel mogelijk haar pand gaat verduurzamen, zodat ook GroenLinks helpt met het creëeren van een wereld die kan worden doorgegeven aan een toekomstige generatie, volgens de jonge VVD'ers. De partij wil de gemeente gezond en groen houden, dus het lijkt ons meer dan redelijk dat ze hier zelf eerst stappen in maken en niet alle verantwoordelijkheid bij de gemeente leggen.