Everton krijgt straf voor overtreden reglementen jeugdopleiding

Everton mag de komende twee jaar geen spelers voor de jeugdopleiding halen die in de anderhalf jaar daarvoor bij een andere Engelse club speelden.

Dat heeft de organisator van de Premier League donderdag naar buiten gebracht. Everton heeft de reglementen overtreden wat betreft het aantrekken van jeugdspelers. De club uit Liverpool, waar Marcel Brands sinds dit seizoen directeur is, heeft ten minste zes voetballers 'stimulansen' aangeboden om bij de club te komen spelen.

Volgens de Daily Telegraph ging het onder meer om een jongen van 'elf, twaalf jaar' die bij Cardiff City vandaan kwam. Everton zou hebben aangeboden om een huurwoning voor hem en zijn ouders te betalen en om een toelage van 700 euro per maand uit te keren. Hoofdscout Martin Waldron stopte de onderhandelingen toen hij hoorde dat zoiets van de FIFA absoluut niet mag. Het talent vertrok vervolgens naar Manchester United.

Waldron werd op non-actief gezet en Everton stelde een intern onderzoek in. The Toffees melden in een statement dat men 'buitengewoon teleurgesteld' is over 'de praktijken die zijn voorgevallen en die niet in overeenstemming zijn met onze waarden en die dus ook niet aanvaardbaar zijn voor Everton'.